U protekla 24 sata u ZDK se dogodilo devet saobraćajnih nezgoda

/

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja.

Tako je u Zenici dana 04.07.2023.godine, u vremenskom periodu od 00.00 do 09.30 sati, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, tako što je podesnim predmetom oštećeno putničko motorno vozilo marke “BMW”, vlasništvo B.E. iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “Ford”, vlasništvo M.V. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kakanju je dana 04.07.2023.godine, u 12,45 sati, u mjestu Varda, prilikom pregleda lica B.A. (1974.) iz Kaknja, pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 04.07.2023.godine, u 13,40 sati, u ulici 4. juli, prilikom pregleda lica Š.A. (1998.) iz Kaknja, pronađen je jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 04.07.2023. godine, u 22,00 sati, u mjestu Podgora, Breza prilikom pregleda lica J.S. (1978.) iz Breze, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zavidovići / Dana 03.07.2023.godine, u 23,30 sati, u ulici Radnička, u prostoru firme “Krivaja Mobel”, od strane lica F.E. (1979.) iz Zavidovića izvršena su krivična djela “Krađa” i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Osumnjičeni je od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići zatečen u vršenju krađe predmeta iz prostora navedene firme, te su prilikom pregleda kod istog pronađena dva upakovana sadržaja sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca, navedeno je na službenoj stranici MUP-a ZDK.

 

 

Povezani postovi

Premijer Pivić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan nezavisnosti BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim...

Fejzić: Uskoro bi svi (grado)načelnici u ZDK trebali prijaviti kompletnu imovinu

Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o...

MUP ZDK: Od B.E. ponovo oduzeto vozilo, ima novčanih kazni gotovo 16 hiljada KM

U sklopu pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova...