U protekla 24 sata u ZDK se dogodilo devet saobraćajnih nezgoda

/

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja.

Tako je u Zenici dana 04.07.2023.godine, u vremenskom periodu od 00.00 do 09.30 sati, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, tako što je podesnim predmetom oštećeno putničko motorno vozilo marke “BMW”, vlasništvo B.E. iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “Ford”, vlasništvo M.V. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kakanju je dana 04.07.2023.godine, u 12,45 sati, u mjestu Varda, prilikom pregleda lica B.A. (1974.) iz Kaknja, pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 04.07.2023.godine, u 13,40 sati, u ulici 4. juli, prilikom pregleda lica Š.A. (1998.) iz Kaknja, pronađen je jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 04.07.2023. godine, u 22,00 sati, u mjestu Podgora, Breza prilikom pregleda lica J.S. (1978.) iz Breze, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zavidovići / Dana 03.07.2023.godine, u 23,30 sati, u ulici Radnička, u prostoru firme “Krivaja Mobel”, od strane lica F.E. (1979.) iz Zavidovića izvršena su krivična djela “Krađa” i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Osumnjičeni je od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići zatečen u vršenju krađe predmeta iz prostora navedene firme, te su prilikom pregleda kod istog pronađena dva upakovana sadržaja sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca, navedeno je na službenoj stranici MUP-a ZDK.

 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Premijer Pivić razgovarao s delegacijom Košarkaškog saveza BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić ugostio je u svom...

U ZDK jučer zabilježeno 12 krivičnih dijela

Prema izvještaju MUP-a ZDK, na području ovog kantona u proteklom...

Upozorenje građanima ZDK: Povećane prevare i krađe sa bankovnih računa

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u...