Državljanstva BiH ove se godine odreklo hiljadu osoba

/

Ove godine, za nepunih šest mjeseci, državljanstva Bosne i Hercegovine odreklo se više od hiljadu osoba.

Zorica Rulj, portparol Ministarstva civilnih poslova BiH, potvrdila je za InfoBijeljinu da je to do 27. juna ove godine učinilo 1.096 osoba, prenosi Večernji list.

Prošle godine, kako je potvrdila, državljanstva BiH odrekle su se 2.622, a pretprošle 3.110 osoba. Od 1996. rekordna je bila 2003. godina, kada se državljanstva BiH odreklo 9.128 građana.

Osoba koje se odriče državljanstva Bosne i Hercegovine daje izjavu o odricanju osobno ili putem punomoćnika na pripremljenom obrascu kod Ministarstva civilnih poslova BiH u Sarajevu ili u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine – ambasade i konzulati u inostranstvu.

Uz izjavu o odricanju obvezno se prilaže dokaz o posjedovanju državljanstva druge države (potvrda o državljanstvu) ili dokaz da joj je zajamčeno stjecanje državljanstva druge države.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...