Pretresi se nastavljaju: Maglajska policija zaplijenila više od 1,5 kilograma opojne droge

/

Provodeći mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga počinjenog dana 02.07.2023.godine, u mjestu Novi Šeher, općina Maglaj, od strane P.E. (1995.) iz Maglaja, kada je pronađena i oduzeta određena količina narkotičkih sredstava.

U nastavku operativnog rada policijski službenici Policijske stanice Maglaj su dana 05.07.2023.godine, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni te su tom prilikom su pronašli: jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Heroin dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed i mobitel marke Samsung sa tragovima praškaste materije koji izgledom asociraju na opojnu drogu Speed.

Također, kroz kriminalističku obradu osumnjičenog te izvršenim operativnim provjerama na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da se na lokalitetu u mjestu Novi Šeher, općina Maglaj nalazi određena količina opojne droge koju je osumnjičeni prethodno sakrio.

Izvršenom pretragom terena policijski službenici su pronašli pneumatik, ukopan u tlo, koji je bio prekriven sijenom, u kojem se nalazilo: pakovanje sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed bruto težine 1.030,00 grama te jedno pakovanje u kojem se nalazila biljna materija koja izgledom asocira na opojnu drogu Marihuana, bruto težine 510,00 grama.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, protiv osumnjičenog P.E. će biti dostavljena dopuna Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U stanu u Tuzli pronađena tri beživotna tijela

Muškarac iz Tuzle sinoć je počinio samoubistvo skokom sa...

Tešnjak uhapšen u Doboju zbog vožnje pod uticajem alkohola

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine, oko...

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...