Promovirana knjiga Fuada Šišića“Sistemska transformacija, na primjeru tešanjske privatne kompanije Saračević doo“

/

U Pozorišnoj dvorani Centra promovirana knjiga Fuada Šišića »Sistemska transformacija, na primjeru tešanjske privatne kompanije Saračević d.o.o.«

Fotografije: Salih Ahmić

U izvanrednoj atmosferi, o knjizi i o njenom autoru u superlativima su kazivali recenzenti – znameniti eksperti iz oblasti teroije menadžmenta Boris Vukić iz Novog Sada i Tarik Kadrispahić iz Sarajeva, zatim urednik knjige Amir Brka, vlasnik kompanije “Saračević” Osmo Saračević i njegov sin Mirza koji je član menadžerskog tima firme, a na kraju se vrlo nadahnutim izlaganjem obratio i sâm autor.

Ukupno uzevši, ocijenjeno je da se radi o djelu koje je u svome žanru apsolutno jedinstveno ne samo u Bosni i Hercegovini nego i na našem jezičkom prostoru, te da ovo štivo predstavlja sintezu u kojoj se, pored ostalog, zbiraju svi kvaliteti samoga autora – i kao osobe sa iskustvom iz različitih menadžerskih praksi, i kao posvećenika recentnoj teorijskoj literaturi iz struke, i kao čovjeka kojeg su njegove vrline uvijek vodile ka tome da djeluje s ciljem oljuđivanja surovih procesa, i onih društvenopolitičkih i onih privrednih.

Riječ je o 9. knjizi Fuada Šišića, a 7. koja je objavljena u izdanju Centra. Inače, to je 188. knjiga u našoj izdavačkoj djelatnosti, 17. u biblioteci Obrazovanje i 6. koju smo objavili ove godine.

Fotografije: Salih Ahmić

O nabavci knjige zainteresirani se mogu obavijestiti na ovom fb profilu:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100094437457833

(Fotografije: Salih Ahmić)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...