Promotivna vožnja turističkim vozilom za panoramsko razgledanje Doboja

/

Turističko vozilo za panoramsko razgledanje Doboja sinoć je krenulo u promotivnu vožnju u kojoj je učestvovala i ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.

Čabrićeva je pohvalila novu turističku ponudu u ovom gradu, za koju je rekla da je idealna i za manju djecu koja sa roditeljima mogu da se upoznaju sa znamenitostima grada.

“Drago mi je što će građani i svi koji dođu u grad Doboj imati priliku da se provozaju i da obiđu znamenitosti”, izjavila je novinarima Čabrićeva i poručila da će Vlada Republike Srpske uvijek podržati ovakve projekte.

Vlasnik turističkog vozila “Bir bajk” Dario Đurić rekao je da ovo vozilo može da primi 15 gostiju i spada u kategoriju bicikala sa maksimalnom brzinom od 25 kilometara na čas i pomoćnim elektičnim motorom od 3,5 kilovata.

“Ko hoće da pedala može i da pedala”, rekao je Đurić i naveo da vožnja “Bir bajkom” polazi iz Parka narodnih heroja, te da se vozi trasom od oko šest kilometara, kojom su obuhvaćene sve znamenitosti ovog grada.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević izrazio je zadovoljstvo što je Gradska uprava podržala novu turističku ponudu za koju smatra da će privući pažnju sugrađana i gostiju.

Odbornici Skupštine grada su na sjednici, koja je održana 29. juna, usvojili odluku o obavljanju posebnog prevoza za panoramsko razagledanje grada do 31. oktobra.

Vožnja je predviđena trasom od Parka narodnih heroja, kao polazištem, te ulicama Hilandarska – Vidovdanska – Kralja Aleksandra – Nemanjina – Svetog Save – Kneza Miloša – Jug Bogdana – Cara Dušana – Hilandarska.

U odluci je navedeno da se trasa može u mijenjati u skladu sa potrebama.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja...

Teslić: Više od 150 ljudi doniralo kosu djeci oboljeloj od karcinoma

U Tesliću je danas održana donatorska akcija “Kosu skrati,...

Doboj:Nova krivična prijava protiv Petrovića i Jerinića

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Tešanj: Vatrogasci gasili požar na automobilu i pomoćnom objektu

Prema službenim informacijama koje je saopćila Civilna zaštita općine...