Tešanj: 12 godina od otvorenja džamije Vukovo

/

Danas je 12 godina od otvorenja džamije Vukovo.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović  posjetio je Medžlis Tešanj i Džemat Vukovo

U ovom džematu proučena i dova na parceli na kojoj će biti izgrađena vakufska kuća. Vakifima koji su izdvojili sredstva za kupovinu ovog zemljišta uručene su vakufname, a riječ je o Sulejmanu i Azri Hrvić, koji su uvakufili 220.000 KM, te Rusmiru i Mirsadi Hrvić, koji su izdvojili 30.000 KM.

Muftija zenički hafiz dr. Mevludin-ef. Dizdarević podsjetio je kako je Tešanj u svijetu poznat po mnogo čemu, a ponajviše po vakifima, zbog čega je zahvalio glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Tešanj Fuad-ef. Omerbašiću na radu i djelovanju.

Između ostalog, muftija Dizdarević je prisutnim poručio da muslimanima u ovom vremenu treba osjećaj nade i povjerenja, ali i neko ko će stati ispred njih, čije će povjerenje imati, kako bi u budućnost kročili čvršćim i stabilnijim nogama.

Srebrenica treba biti lekcija

S obzirom da su ovo dani obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, muftija je podsjetio i na obavezu da govorimo o Srebrenici, koja treba biti lekcija svima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja...

Teslić: Više od 150 ljudi doniralo kosu djeci oboljeloj od karcinoma

U Tesliću je danas održana donatorska akcija “Kosu skrati,...

Doboj:Nova krivična prijava protiv Petrovića i Jerinića

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Tešanj: Vatrogasci gasili požar na automobilu i pomoćnom objektu

Prema službenim informacijama koje je saopćila Civilna zaštita općine...