OS SBIH Tešanj će od nadležnih zatražiti smjenu direktora Opće bolnice Tešanj

/

Na zvaničnoj stranici OS SBIH Tešanj stoji saopćenje koje prenosimo u cjelosti a koje je objavljeno 10.07.2023.godine.

„ Na sjednici OS SBIH Tešanj održanoj 03.07.2023 između ostalog razmatrana je i problematika o radu Opće bolnice Tešanj na što smo u nekoliko navrata ukazivali u proteklom periodu,te eksplicitno upozorili na nedostatke u radu ove ustanove,a koji se zasnivaju na sljedećem :

  1. Nepostojanje strateškog plana rada i razvoja ustanove.
  2. Nepostojanje plana specijalizacija doktora.

3.Nepravovremeno raspisivanje konkursa za popunu potrebnog osoblja u cilju normalnog funkcionisanja ustanove sto je uzrokovalo smanjenje od oko 30 uposlenika nužno potrebnih za funkcionisanje ustanove, od toga 5 doktora.

  1. Radni angažman penzionera.

5.Nesprovodjenje zakona o PIU prilikom ispunjavanja uslova za penzionisanje. Navedeni nedostaci ne samo da utiču na kvalitet usluga ,nego će dovesti do odlaska već postojećeg kadra,a već uveliko utiču na međuljudske odnose unutar same ustanove.

Smatramo da sve gore navedeno će dovesti do sve lošijeg pružanja zdravstveni usluga,a što je primarni cilj ove ustanove. OS SBIH Tešanj smatra da je potrošeno dovoljno vremena te da na razvoju Opće bolnice Tešanj nije učinjeno ništa ,s toga se OS SBIH Tešanj ograđuje od ovakvog pasivizma u poslovanju te će u narednom periodu od nadležnih zatražiti smjenu direktora Opće bolnice Tešanj, PRESS SLUŽBA OSSBIH TEŠANJ“.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...