Naredne sedmice isplata dječijih dodataka za 66.489 djece u FBiH

/

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obradilo je zahtjeve za isplatu dječijih dodataka za juni i naloge uputilo Federalnom ministarstvu finansija koje će ih na račune korisnika uplatiti tokom naredne sedmice.

– U junu za isplate dječijih dodataka po osnovu dostavljenih zahtjeva iz općina i centara za socijalni rad s područja cijele Federacije Bosne i Hercegovine Ministarstvo je izdvojilo ukupno 11.114.395,04 KM – najavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Na isplati za dječiji dodatak u junu ukupno je 66.489 djece registrovane u 79 općina i centara za socijalni rad u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Telefoni na čas mogu jedino u svrhu učenja

Sve škole u Srpskoj posjeduju pravilnike koji propisuju u...

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Bosna i Hercegovina

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SP) između Bosne...

Visoke cijene studija u BiH, roditelji se zadužuju da plate školarinu

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...