ZDK: Emsad osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i 8 mjeseci

/

Valentić Emsad osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i 8 mjeseci zbog nasilničkog ponašanja.

Optuženom Valentić Emsadu izriče se mjera sigurnosti obaveznog psihijatrijskog liječenja koja će trajati dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, a najduže do isteka izdržavanja kazne zatvora.

Podsjećamo, dana 11.03.2023.godine, u 18.30 sati, u mjestu Orahovica, na području grada Zenica, od strane lica E.V. iz Zenice, izvršena su krivična djela “Oštećenje tuđe stvari”, “Sprečavanje službene osobe u vršenju dužnosti”, “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” i “Ugrožavanje sigurnosti”, na štetu V.S. i policijskih službenika Uprave Policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom dolaska policijskih službenika, u cilju da izbjegne lišenje slobode, osumnjičeni je pobjegao u obližnju šumu nakon čega su poduzimane intenzivne aktivnosti policijskih timova na lociranju i lišenju slobode istog- saopćeno je iz policije.

Osuđeni je i 2008. godine bio osuđen na kaznu zatvora od dvanaest godina zbog silovanja maloljetne kćerke (12).

Monstruozni čin Valentić je počinio 7. avgusta 2007. godine na livadi kod porodične kuće u rodnom selu, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica za polni odnošaj sa djetetom i rodoskrvnuće.

Nejaku djevojčicu je oko ponoći podigao iz kreveta i izveo van, gdje je sa njom ostao oko tri sata.

Dvanaestogodišnjakinja je doživjela teške fizičke i psihičke traume, a nedugo nakon ovog nesvakidašnjeg, monstruoznog događaja, otac silovatelj je uhapšen i smješten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Zenici.

Djevojčica se s majkom odselila iz Kovačevića.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poginuo motociklista u teškoj saobraćajnoj nesreći, saobraćaj obustavljen

Na području Živinica jutros se dogodila saobraćajna nesreća u...

Ubijen maloljetni migrant iz Sirije u BiH

Sinoć ubijen migrant u Bihaću. To je za "Avaz"...

Lažni potpisi, stvarna šteta: Bivši uposlenik uhvaćen u prevari sa gorivom u Tešnju!

Dana 02. septembra 2024. godine, u 09:45 sati, Policijska...

Stravična nesreća u ZDK: Vozilo sletjelo s puta u provaliju duboku 300 metara

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila između Kaknja...