Jeftinija varijanta od Hrvatske: Smještaj u blizini mora platit ćete samo 12 eura po danu

/

Hrvatima su sve više privlačne i druge obližnje destinacije, dakako zbog iznimno niskih cijena, ali i praktičnosti dolaska. Albanija je postala nova hit zemlja za odmor. Drač, Ksamil, Saranda… samo su neka od mjesta koja su i ovoga ljeta okupirali brojni turisti iz svih zemalja Europe, prenosi Slobodna Dalmacija

Albaniju danas vide, kako kažu, kao “Maldive Europe”, koja nudi sve, ali baš sve, po iznimno niskim cijenama. Tamo, naime možete provesti tjedan dana za iznos koji u susjednim zemljama na obali potrošite za dva-tri dana.

Tragom ove vijesti  redakcija Slobodne Dalmacije odlučila je  provjeriti koliko bi u Albaniji dvije osobe koštao smještaj u periodu od 1. do 8. kolovoza, dakle sedam noćenja. Za potrebe ovog mini istraživanja koristili smo platformu Booking.com, a svi se smještaji mogu besplatno otkazati.

Ako biste išli u Drač sedmodnevno noćenje u apartmanu udaljenom kilometar i pol od mora, stajat će vas tek 208 eura, odnosno 104 eura po osobi, čime dolazimo do cifre od 14 eura po noćenju.

Odlučite li se za smještaj u hotelu, noćenje u sobi ćete platiti 252 eura, dakle 126 eura po osobi, tj. 18 eura po noćenju. Dodajmo i to da se hotel na kojeg smo naišli nalazi 1.7 kilometara od plaže.

Ako biste radije bili uz plažu, a nije vam mrsko dijeliti kupaonicu s drugima, u Draču se nudi smještaj u kojem ćete za sobu u periodu od 1. do 8. kolovoza trebati izdvojiti 208 eura, kao i u prvom slučaju. Nije loše, zar ne?

Vjerovali ili ne, možete proći još jeftinije. Nije šala! Soba za dvije osobe s balkonom i vlastitom kupaonicom, u objektu koji ima ocjenu 10/10, udaljena samo 450 metara od plaže, za sedam dana će vas doći nevjerojatnih 168 eura. Dakle, 84 eura po osobi i tek 12 eura po noćenju.

Nisu samo cijene smještaja niska. Kako smo nedavno pisali ručak za dvoje, koji se sastojao od predjela, glavnog jela, dvije čaše vina, dva kolača, boce vode i dvije kafe, novinari iz BiH platili su samo 18 eura, dakle 9 eura po osobi! I to u restoranu koji se nalazi tik uz more i čija je terasa, kao i unutrašnjost, uređena po uzoru na restorane uz francusku obalu.

Cijene su u prosjeku sljedeće: supa 1,50 eura, porcija ribe 3,50 eura, salata od hobotnice 4 eura, kolač 1,50 eura, kafa 1 euro… Pizza se jede za pet eura, sladoled za 90 centi, a espresso pije za euro.

Na svim mjestima u Albaniji možete platiti karticom – od hotela, preko restorana, do malih kvartovskih kafića što je turistima olakšavajuća okolnost jer Albanci kao službenu valutu koriste lek, tako da možete boraviti u Draču, a da ne razmijenite niti jedan euro u lokalnu valutu.

 

Povezani postovi

DNK analize otkrile tok migracija prije 3.000 godina, Balkan među najraznolikijim područjima

Analiza DNK više hiljada pojedinaca iz antičkog perioda sada...

Zašto je srebro sve skuplje i da li će cjenovno nadmašiti zlato

Ove godine bi cijene srebra mogle biti najviše u...

Rekordne cijene kakaa u cijelom svijetu, moguće novo poskupljenje čokolade

Globalne cijene kakaa su dostigle nove rekordne iznose, a...

Otac i sin zarobili i mučili invalide: Gladni spavali u nehigijenskim uslovima

Otac i sin iz Đurđe u Rumuniji otpuženi su...