Dužina Autoputa kroz Tešanj iznosi oko 16 kilometara i košta preko 800 miliona KM

/

Početak radova na gradnji autoputa dionica Medakovo-Ozimica.

Stekli su se uslovi da počnu radovi na drugoj dionici dionici autoputa kroz Tešanj, od Medakova do tunela Crni Vrh. Na ovoj dionici autoputa od skoro 15 kilometara (kroz Tešanj) se nalazi 9 potputnjaka, 3 vijadukta, 1 nadvožnjak, jedno odmaralište, nekoliko mostova, te tunel od preko 2 kilometra dužine.

U posljednje dvije godine Općina Tešanj je po zahtjevu Federacije BiH i Autocesta FBiH izvršila otkup nekretnina za gradnju Koridora 5c. Na dionici od Medakova do tunela Crni Vrh izvršen je otkup više milion kvadrata, preko 900 parcela, preko 50 stambenih objekata itd. vrijednosti cca 40 miliona KM. Na insitiranje općine na ovoj dionici u samom projektovanju i ugovaranju uključen je put Trepče Jablanica (vrijednosti preko 4 miliona KM), i put Kiseljak-Kahvica (vrijednosti cca 3 miliona KM).

Izvođači su nam rekli da im je najhitnije početi gradnju tunela Crni Vrh, a da će i na ostalim dionicama početi pripremni radovi. Svjesni su specifičnosti ove trase i rekli da će se maksimalno truditi da imaju dobru saradnju sa lokalnim stanovništvom i Općinom.

Ukupna dužina Autoputa kroz Tešanj iznosi oko 16 kilometara i košta preko 800 miliona KM. U vlasničkim odnosima i projektovanju je uloženo preko 70 miliona KM. Izgradnja je podijeljena na dvije cjeline (1. Putnikovo Brdo-Medakovo i 2. Medakovo-Ozimice) i obje cjeline su ugovorene. Općina Tešanj je Izvršila eksproprijaciju preko 1400 predmeta sa preko 1600 parcela.

Ovu informaciju smo vidjeli na zvaničnoj stranici Suad Huskić- Načelnik općine Tešanj, dok na zvaničnoj stranici Općina Tešanj nema ove informacije, a od značaja je za sve  građane Tešnja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...