Podržimo mlade u Tešnju da budu dobri domaćini mladima iz drugih gradova

/

Ambiciozni tim iz Tešnja je sastavljen od mladih ljudi koji imaju između 15 i 19 godina, i svi su oni okupljeni oko istih ideja koje se uglavnom zasnivaju na unapređenju kulturnog i obrazovnog statusa društva, kao i na prenošenju pozitivne energije na  mlade  koji žele promjene u svijetu oko sebe.

Oni su dobar primjer kako se mladi bore i bukvalno ni iz čega stvaraju nešto, što može i treba da posluži ostalima kao podstrek za realizaciju sopstvenih ideja, a i kao dokaz da ništa nije nemoguće.

ASuBiH je ove godine iz Fonda Socijalnog dana finansijski podržao ukupno 30 omladinska projekta, od kojih je jedan i „Mens sano in corpore sano “koji će se održati u Tešnju.

Lokalni tim Tešanj po treći i put od 2019. godine organizuje kamp podnazivom“ Mens sano in corpore sano “, u periodu od 17. do 20. avgusta 2023. godine. U periodu kampa će se obrađivati tema  “ Zdravlje “.  Mladi će imati priliku da uče o mentalnom, fizičkom, reproduktivnom  zdravlju i sportu te održati radionice i panel diskusije. Broj učesnika je ograničen na 30.

 

Cilj im je smanjiti upotrebu mobilnih uređaja tokom vremena provedenog na kampu i povećati svijest o odvikavanju i ovistosti od istih.  Promovisati ASuBiH kao i općinu Tešanj i važnost aktivizma  i zdravlja kroz lokalnu televiziju i radio.

Ovim projektom žele potaknuti razvoj aktivizma na prostoru općine Tešanj, a ujedno i rad budućih generacija. Pomoć im je potrebna u vidu novčanih sredstava ( za piće, hranu, karte, smještaj, potrošni materijal) kako bi mogli realizovati planirano. Ukupni budžet ovog kampa iznosi preko 3000 KM.

ASuBiH je odobrio 1000 KM, a Općina Tešanj 500 KM.

Ovim putem traže vašu podršku realizacijeplaniranog kampa. Nadamo se da ćete podržati mlade u Tešnju i ovaj projekat i omogućiti im druženje i dolazak mladih iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Haris Užičanin, Koordinator LT Tešanj  +38761481566

Faris Ahmetagić, PR menadžer LT Tešan +387603278748

 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj ostvarili zapažene rezultate na Festivalu rada

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj su učestvovali na petnaestom...