ZDK: Javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva

/

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 29/30.07.2023.godine, u mjestu Varošište, od strane lica D.A. (1983.) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, tako što je oštetio zadnje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke “VW-Polo”, vlasništvo D.M. iz Zenice. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 30.07.2023.godine, u 20,20 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj prijavljeno je da su na pogonu “Kiper stanica” Termoelektrane Kakanj, otvoreni vagoni sa ugljem, te da je došlo do rasipanja oko 10 tona uglja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 29.07.2023.godine, u vremenu od 14,30 do 23,00 sati, u ulici Aleja ljiljana, izvršeno je krivično djelo “Krađa”. Tom prilikom je iz ormara koje koriste radnici restorana “Mat Am”, otuđen mobilni telefon marke “Samsung S5”, vlasništvo G.A. iz Maglaja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Vlada ZDK finansira izradu Registra kućnih ložišta, planirana izgradnja savremenih deponija u Kaknju i Maglaju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Izvještaj o zaštiti okoliša...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Drama kod Zenice: Bježao vozilom, izbjegao policijsku barikadu pa sletio u rijeku i pobjegao

Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u...

U ZDK se bilježi povećan broj zaposlenih

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, na kraju...