ZDK: Javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva

/

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 29/30.07.2023.godine, u mjestu Varošište, od strane lica D.A. (1983.) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, tako što je oštetio zadnje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke “VW-Polo”, vlasništvo D.M. iz Zenice. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 30.07.2023.godine, u 20,20 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj prijavljeno je da su na pogonu “Kiper stanica” Termoelektrane Kakanj, otvoreni vagoni sa ugljem, te da je došlo do rasipanja oko 10 tona uglja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 29.07.2023.godine, u vremenu od 14,30 do 23,00 sati, u ulici Aleja ljiljana, izvršeno je krivično djelo “Krađa”. Tom prilikom je iz ormara koje koriste radnici restorana “Mat Am”, otuđen mobilni telefon marke “Samsung S5”, vlasništvo G.A. iz Maglaja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Povezani postovi

Fejzić: Uskoro bi svi (grado)načelnici u ZDK trebali prijaviti kompletnu imovinu

Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o...

MUP ZDK: Od B.E. ponovo oduzeto vozilo, ima novčanih kazni gotovo 16 hiljada KM

U sklopu pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova...

Izbori za predsjednika Kantonalnog odbora SDA u ZDK: Nermin Mandra sa najviše šansi za predsjednika

Nakon što su provedeni izbori po mjesnim i općinskim...