Danas protest rudara ispred zgrade Elektroprivrede BiH

/

Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata radnika rudnika FBiH, zbog stanja u Rudniku mrkog uglja Zenica, donio je odluku o organizovanju protesta koji će biti održan u utorak, 1. augusta ispred zgrade Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH u Sarajevu, potvrdio je predsjednik tog sindikata Sinan Husić.

“Ne odustajemo, sutra izlazimo na najavljen protestni skup dostojanstveno, civilizovano. Opet vjerujemo u odnose koje imamo sa svim ljudima koji sutra treba da rade svoj dio posla. Mi ćemo se boriti za svoja prava, a druge ćemo pustiti da rade svoj posao. Ako treba i ako smo zaslužili da ova država umjesto tih radnika i nas koji ćemo sutra ponovo pokazati kako se treba ponašati, izabere umjesto radnika i sindikata te Dimitrije modernog doba, mi smo kazali ‘halal ti državo, poštujemo tvoje odluke i opet ponavljamo ne daj oružje u ruke, pucat će manijaci'”, kazao je Husić.

Iz tog sindikata ističu kako je zgrada Elektroprivrede BiH napravljena krvlju, znojem i životima rudara te da “nema te sile koja može spriječiti rudare i sindikat da sutra dođu pred tu zgradu.”

“Sutra ako Bog da, komorati svi, idemo u Sarajevo onako kako smo naučili – niko ne zna čuvati i braniti državu kao rudar, niko ne zna cijeniti državu kao rudar. Sve ono što su pričali o rudarima, vidjeli su i do sada, mi to znamo na jako dostojanstven način uraditi, a s druge strane bilo ko da pokuša provokacijama ili nečim, imat će i odgovor kakav treba, jer mi smo spremni na sve. Ja sam spreman dati život samo da dokažemo da ne može više ovako. Nije rudar fukara”, naglasio je Zuhdija Tokić, predsjednik Sindikalne organizacije rudnika “Kreka”, piše N1.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sezonska groznica u Neumu: Za vikend se očekuju 100% popunjeni kapaciteti

Davor Krešić, potpredsjednik Udruge hotelijera Općine Neum, gostovao je...

Hadžije iz BiH obavile sve obrede, danas prve grupe idu za Medinu

Hadžije i hadžinice iz Bosne i Hercegovine obavile su...

Za sutra izdato crveno upozorenje zbog visokih temperatura

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za sutra crveno upozorenje...

SAS uspostavio novu avioliniju: Kopenhagen – Sarajevo direktnom linijom za 100 eura

Novi aviolinija između Kopenhagena i  Sarajeva, koju pokreće kompanija Scandinavian...