Industrijska proizvodnja u junu manja za 6,6 odsto

/

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH /FBiH/ u junu manja je za 6,6 odsto nego u maju, a za 7,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u junu manja je za 15,5 odsto u odnosu na maj, energije za osam odsto, kapitalnih proizvoda za 6,7 odsto, za koliko je manja i proizvodnja intermedijarnih proizvoda, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,9 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U junu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 0,3 odsto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 9,6 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 9,1 odsto, energije za 5,5 odsto, a kapitalnih proizvoda za 2,1 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u FBiH u junu u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom manja je za 8,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec, u vađenju ruda i kamena za 7,9 odsto, a u prerađivačkoj industriji za 5,7 odsto.

U junu u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 3,3 odsto, dok je manja za 16 odsto u vađenju ruda i kamena, a u prerađivačkoj industriji za 8,6 odsto.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stručnjaci predali izvještaj: 37,4 posto analizirane hrane u BiH je sadržavalo ostatke pesticida

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Agencije za sigurnost...

U nedjelju muslimani obilježavaju Kurban-bajram: Poznato vrijeme Bajram namaza

U nedjelju je Kurban-bajram. Kako je navedeno u takvimu...

Stiže nam toplotni udar: Još danas svježije, a onda rast temperatura do 36 °C

Od sutra nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i...

Islamski učenjaci pojasnili: Evo šta treba izbjegavati onaj ko je naumio zaklati kurban

Ko ne stigne zaklati kurban prvog dana bajrama može...