Industrijska proizvodnja u junu manja za 6,6 odsto

/

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH /FBiH/ u junu manja je za 6,6 odsto nego u maju, a za 7,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u junu manja je za 15,5 odsto u odnosu na maj, energije za osam odsto, kapitalnih proizvoda za 6,7 odsto, za koliko je manja i proizvodnja intermedijarnih proizvoda, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,9 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U junu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 0,3 odsto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 9,6 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 9,1 odsto, energije za 5,5 odsto, a kapitalnih proizvoda za 2,1 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u FBiH u junu u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom manja je za 8,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec, u vađenju ruda i kamena za 7,9 odsto, a u prerađivačkoj industriji za 5,7 odsto.

U junu u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 3,3 odsto, dok je manja za 16 odsto u vađenju ruda i kamena, a u prerađivačkoj industriji za 8,6 odsto.

Izvor: nezavisne.com

Povezani postovi

Kako mladi biraju posao u BiH: Prvo gledaju platu pa sve ostalo

U godinama kontinuirane ekonomske krize, u kojima su se...

Podignuta optužnica za poreznu utaju: Firma iz Doboja oštetila državu za 600.000 KM

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za...

Uhapšen advokat, pronađena četiri pištolja i 435 komada municije

Advokat Dragan Stupar predat je jutros Republičkom tužilaštvu, a...