Potpisan Sporazum o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnadbijevanja na području Grada Zavidovići

/

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Vinko Marić i Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisali su Sporazum o zajedničkom učešću u realizaciji projekata iz „Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2023. godinu – Finansiranje izgradnje ili rekonstrukcije vodnih objekata od značaja za jedinice lokalne samouprave (zaštitni vodni objekti, vodni objekti za vodosnadbijevanje i vodni objekti za zaštitu voda od zagađenja) uključujući i izradu projektne dokumentacije“. Ovim sporazumom od Vlade Zeničko-dobojskog kantona odobrena su sredstva u ukupnoj vrijednosti od 294.397,00 KM za nastavak izgradnje vodovoda u MZ „Pašin konak“ i u MZ „Gostović“ i to:

Izgradnja rezervoara R6 u okviru projekta vodosnadbijevanja prostorne cjeline „Pašin konak“ sa vezom na gradski vodovod Grada Zavidovići (116.915,00 KM).

Izgradnja rezervoara R7 u okviru projekta vodosnadbijevanja prostorne cjeline „Pašin konak“ sa vezom na gradski vodovod Grada Zavidovići (91.482,00 KM).

Vodovod za naselja Bajvati, Beše i Žioke sa gradskim vodovodnim priključkom u šahti na liniji DN 110 mm u Davulijama (86.000,00 KM).

Grad Zavidovići ima obavezu provesti postupak tenderske procedure, izbora najpovoljnijih izvođača radova te imenovanje nadzornog organa.

Gradonačelnik Hašim Mujanović ističe da je zadovoljan saradnjom sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona, Ministrom Vinkom Marićem kao i odobrenim sredstvima za nastavak izgradnje vodovodnih sistema na području Grada Zavidovići. Obzirom da se građani Zavidovića, posebno udaljenih mjesnih zajednica, suočavaju s problemom nedostatka pitke vode Gradonačelnik izražava nadu da će se saradnja u narednom periodu dodatno intenzivirati te da će Vlada Zeničko-dobojskog kantona imati više sluha za potrebe građana Zavidovića i shodno tome osigurati finansijska sredstva koja nam pripadaju u cilju povezivanja svih naselja na gradski vodovodni sistem.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...

Brza reakcija spriječila širenje požara na Vukovu!

Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) intervenisala je 17. septembra 2024....

MADI stipendira studente Veterinarskog fakulteta, Mašinskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta

„MADI“ d.o.o. Tešanj raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za...