Benjamina : “Zbog tuge koju osjećam u srcu, ne mogu da se radujem, nisam na SFF-u”

/

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na svom Facebook nalogu i objasnila zbog čega večeras nije bila na crvenom tepihu povodom otvorenja SFF-a.

– Večeras je počeo 29. Sarajevo Film Festival. Događaj na koji se iz godine u godinu sa nestrpljenjem čeka, sedmica filma o kojoj priča svijet. To je naš brend koji nam služi na ponos. Bosanci i Hercegovci zaslužuju da ovakvih događaja bude još više. Dani pred nama neka budu dani kvalitetnog filma i dobre zabave. A Sarajevo neka bude najbolji domaćin.

Kao gradonačelnica Sarajeva, prijestolnice Bosne i Hercegovine, imam obavezu da mislim na ljude iz cijele države, a danas smo svi posebno potreseni i ožalošćeni monstruoznim ubistvima u Gračanici.

Stoga, noćas neću biti dio ceremonije otvaranja SFF-a.

Zbog tuge koju osjećam u srcu, ne mogu da se radujem.

Želja mi je da večeras kao gradonačelnica Sarajeva ovim potezom makar malo skrenem pažnju na sve češći femicid i nasilje nad ženama. Sarajevo tuguje zajedno sa prijateljima iz Gradačca, vaša bol je i naša bol.

Na kraju, SFF je nastao u najcrnijim danima opsade i mnogo veće zlo nije zaustavilo našu ljubav spram filma i umjetnosti. Film je bio i ostao naš vid otpora. SFF neće i ne treba stati ni zbog ovog današnjeg zla, nego naprotiv, svojom izvrsnošću neka potakne stvaranje novih filmova koji će podići glas i svijest protiv nasilja kojem danas svjedočimo i pomogne nam u borbi sa ovim zlom, piše pressmedia.

 

 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Poruka Evropske unije za BiH: Zaustavite stranačko zapošljavanje

Evropska komisija je od BiH zatražila da se prestane...

Državi za PDV duguju više od 430 miliona KM

Prema posljednjim podacima, ukupan dug za PDV u Bosni...

Kakvu smo hranu jeli prošle godine; Hajrić: Višak pesticida najčešće u citrusima i ovom voću

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine svake godine provodi...

Novo istraživanje EBRD-a: 55 posto ispitanika izjavilo kako je zadovoljno životom u BiH

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), najveći institucionalni...