VIDEO: Započeta sanacija kolovoza na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi u gradu Visoko

/

Obnova i sanacija kolovoza sa potpuno amortizovanim asfaltnim zastorom na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi u gradu Visoko, novi je projekat Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Vrijednost potpisanog ugovora je oko 220.000,00 KM, a izvođač radova, izabran putem postupka javne nabavke, je ADO TRANS d.o.o. Visoko. Trenutno su u toku pripremni radovi, a rok za izvođenje radova je 10 dana.

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijel Pašić pozvao je građane na strpljenje i razumijevanje dok traju radovi, s obzirom da se radi o visoko frekventnoj ulici tako da je zbog radova uvedena totalna obustava saobraćaja.

– Svjesni smo da je ulica prometna i da se upravo ovdje nalazi i služba Hitne pomoći, tako da je cilj da izvođač radove privede kraju u što kraćem vremenu kako bi na obostrano zadovoljstvo dobili novu modernu saobraćajnicu na ovoj regionalnoj cesti – rekao je ministar Pašić.

Započeta sanacija kolovoza na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi u gradu Visoko

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...