VIDEO: Započeta sanacija kolovoza na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi u gradu Visoko

/

Obnova i sanacija kolovoza sa potpuno amortizovanim asfaltnim zastorom na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi u gradu Visoko, novi je projekat Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Vrijednost potpisanog ugovora je oko 220.000,00 KM, a izvođač radova, izabran putem postupka javne nabavke, je ADO TRANS d.o.o. Visoko. Trenutno su u toku pripremni radovi, a rok za izvođenje radova je 10 dana.

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijel Pašić pozvao je građane na strpljenje i razumijevanje dok traju radovi, s obzirom da se radi o visoko frekventnoj ulici tako da je zbog radova uvedena totalna obustava saobraćaja.

– Svjesni smo da je ulica prometna i da se upravo ovdje nalazi i služba Hitne pomoći, tako da je cilj da izvođač radove privede kraju u što kraćem vremenu kako bi na obostrano zadovoljstvo dobili novu modernu saobraćajnicu na ovoj regionalnoj cesti – rekao je ministar Pašić.

Započeta sanacija kolovoza na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi u gradu Visoko

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Vlada ZDK finansira izradu Registra kućnih ložišta, planirana izgradnja savremenih deponija u Kaknju i Maglaju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Izvještaj o zaštiti okoliša...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Drama kod Zenice: Bježao vozilom, izbjegao policijsku barikadu pa sletio u rijeku i pobjegao

Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u...

U ZDK se bilježi povećan broj zaposlenih

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, na kraju...