Crnu Goru izgubljeni sporovi koštali više od 45 miliona evra za tri godine

/

Crna Gora je izgubila više od 45 miliona evra zbog izgubljenih sudskih sporova od 2021. godine do danas, a za prvih šest mjeseci ove godine izgubila je oko 6.5 miliona evra, objavljeno je u dokumentu koji je dostavio Vladi Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore.

Prema podacima Ministarstva finansija i Direktorata Državnog trezora, izgubljeni sporovi u prvom kvartalu 2023. godine Crnu Goru koštali su 3.2 miliona evra, prenosi “RTCG”.

U 2022. godini podaci pokazuju da su Crnu Goru izgubljeni sporovi koštali ukupno oko 15.2 miliona evra.

“U drugom kvartalu 2023. godine Zaštitnik je ukupno primio 960 tužbi kojima su pokrenuti parnični postupci pred Osnovnim sudovima u Crnoj Gori, Privrednim sudom Crne Gore i Vrhovnim sudom Crne Gore”, navodi se u dokumentu.

Kako je objašnjeno, od ukupnog broja primljenih tužbi, kancelarija Zaštitnika u Podgorici je primila 480 tužbi, kancelarija u Kotoru 117 tužbi, a kancelarija u Bijelom Polju 363 tužbi.

U posljednjih deset godina Srbija je iz budžeta isplatila oko milijardu evra za kazne i penale, a samo prošle godine na ime kazni i penala u budžetu je bilo predviđeno 280 miliona evra, prenosi “Nova Ekonomija”.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Von der Leyen: Zabrana TikToka u EU nije isključena

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je...

Zabranjuju TikTok: Hoće li američka vlada ugasiti ovu društvenu mrežu

Sa 360 glasova "za", i svega 58 "protiv" izglasan...

Dva državljana BiH uhapšena u Njemačkoj zbog šverca oružja

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva...

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...