Na tržištu BiH je opasan proizvod, odmah ga prestanite koristiti i vratite u prodavnicu

/

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučena je narukvica sa perlama i kopčom “H&M” jer predstavlja hemijski rizik zbog povećane koncentracije olova.

Kupcima se preporučuje da je odmah prestanu koristiti i da je vrate prodavnicu.

Narukvica je povučena i jer nije usklađena sa Uredbom o registraciji, evaluaciji, autorizacijii ograničavanju hemikalija (REACH), saopćeno je na zvaničnoj stranici Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o narukvici H&M čiji je broj 1163609, narudžba 498512, 433537, 498564, 433538, 482859, zemlja porijekla Italija, a prodavana je u prodavnicama ove firme na odjeljenju za muškarce i na internet stranici (hm.com) od 28. decembra prošle do 11. marta ove godine.

Uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, uništavanja proizvoda i informisanja potrošača.

– Odmah prestati sa korištenjem proizvoda i vratiti ga u najbližu H&M prodavnicu da bi bio refundiran cjelokupan iznos novca ili posjetiti korisnički servis na internet stranici (hm.com). Nije potrebno dostaviti račun – naveli su iz Agencije za nadzodr nad tržištem BiH, piše Faktor. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li ste znali da se u Teheranu nalazi ulica Bosne i Hercegovine?

U srcu iranske prijestolnice Teherana, među bezbrojnim ulicama i...

Objavljena prosječna plata u FBiH: Zabilježen nominalni rast

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za april...

Novi val prevara putem interneta: Za neprovođenje “istrage” 3.850 eura, pa ako uspije – uspije

Građani BiH suočeni su s novim valom ucjena putem...