Kompanija LB Profile BH predstavila novu pogonsku liniju vrijednu 4,5 miliona KM

/

Kompanija LB Profile BH, članica Grupacije Hifa-Oil, jučer je svečano prezentirala novu pogonsku liniju za mašinsku obradu PVC profila sa sistemom detekcije škarta.

Nova pogonska linija rađena je po najnovijoj tehnologiji ekstrudiranja, gdje je automatiziran sistem detekcije škarta i smanjen utjecaj ljudskog faktora na greške u proizvodnji. Ukupna vrijednost investicije Grupacije Hifa-Oil u ovu pogonsku liniju je četiri i po miliona maraka.

Ova mašina je jedinstvena na Balkanu te će unaprijediti proizvodnju kompanije LB Profile BH i omogućiti povećanje kapaciteta proizvodnje i do 40 posto. Stare mašine proizvodile su dva metra dok će nova mašina biti u mogućnosti raditi četiri i po metra profila u minuti.

„Hifa-Oil Grupacija nastoji u svojim projektima, maksimalnom ozbiljnošću i profesionalnošću doprinijeti Gradu Doboju, doprinijeti BiH i upošljavanju mladih ljudi. U ovom trenutku u ovom krugu rade 352 čovjeka. Radimo ozbiljnu i veliku priču i iznosim zvaničan podatak, kada smo sabrali sve naše investicije, u Doboj smo dosad investirali 71,5 miliona maraka“, poručio je Izudin Ahmetlić, vlasnik Grupacije Hifa-Oil.

Ukupan godišnji obim proizvodnje u Doboju premašuje 105 miliona maraka što znači da se 10 posto ukupnog godišnjeg prometa Grupacije ostvaruje u Doboju. Svakoga mjeseca iz pogona koji se nalaze u Doboju na strano tržite izađe 50 šlepera gotovih proizvoda, prozora, vrata i kliznih stijena te 5 do 7 šlepera profila. Nabavkom nove pogonske linije povećat će se i izvoz prema tržištima Evrope.

Novi sistem proizvodnje kompanije LB Profile BH u pogon je svečano pustio gradonačelnik Grada Doboja Boris Jerinić.

„Ovo je kompanija koja je za primjer. Uvijek se priča o stranim kompanijama i stranim investitorima, ja iskreno nisam imao neko pozitivno iskustvo i smatram, a i ovo to dokazuje, da domaće kompanije, poput ove sa prometom od preko sto miliona, da se izvozi preko 50 kamiona, da su puno odgovornije prema zajednici gdje se odvija ovaj proces, gdje ljudi stvaraju nove vrijednosti, jer svakako žele da imaju što kvalitetniji život.“, istaknuo je gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić.

Kompanija LB Profile od svojih početaka, kroz proboj na evropskom tržištu, zatim akviziciju od strane Hifa-Oil Grupacije i nove investicije koje su uslijedile nekon toga kvalitetno gradi svoj poslovni put kao i mrežu kupaca na domaćem, ali i evropskom tržištu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Posljednji dan Energetskog samita 2024 – Tržišna ekonomija i razvoj mrežnih kapaciteta

Posljednji dan Energetskog samita 2024 fokusiran je na teme...

Dresscode: matura sa stilom – sniženje do 30% na nesniženu kolekciju

Napravite izbor koji ostavlja dojam uz Dresscode ponudu Dresscode, vodeći...

Otvoren Energetski samit 2024 u Neumu

Danas je zvanično otvoren Energetski samit u Bosni i...

Energetski samit 2024: Pojmovnik energetskog sektora predstavljen uoči energetskog samita u Neumu

Uoči Energetskog samita 2024 u Neumu danas je predstavljena...