Jeste li znali da u BiH, Srbiji i Hrvatskoj postoje drvoredi u obliku imena Tito

/

Skoro sve republike čuvaju sjećanje na jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita. Međutim, da li ste znali da i danas postoje čitavi drvoredi i šume zasađeni u obliku njegovog imena?

Satelitski snimak

Snimci iz zraka, zapravo pomoću satelitskih snimaka Google mapa, pokazuju da drvoredi „ispisani“ u obliku imena Tito postoje na više lokacija.

Jedna od njih je u Beogradu, nadomak Vojnomedicinske akademije, odnosno iza Aerodroma Banjički vis, u ulici Kraljice Ane na Banjici.

U Srbiji postoji još jedna sličan prikaz satelitskih snimaka, u šumi na južnoj strani Vlasinskog jezera, gdje se iz neba također može vidjeti ispis „Tito“. U Hrvatskoj, tačnije u mjestu Tar u Istri, postoji maslinjak u istom obliku, a on je prikazan na naslovnoj fotografiji teksta.

Nadomak Kreševa

U Bosni i Hercegovini, nadomak Kreševa, isto se može vidjeti na satelitskim snimcima drvored u obliku imena Tito, piše lifestyle.ba.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Objavljena nova lista: Ovo su najpouzdanije marke polovnih automobila

Američki Consumer Reports je napravio veliko istraživanje pouzdanosti polovnih...

Uvrstite ih u svoju prehranu: Ova tri začina ubrzavaju metabolizam i doprinose mršavljenju

Zob je hranjiva, vlaknima bogata, cjelovita žitarica koja čini...

Kako spriječiti proklijavanje krompira: Uz ovaj trik ostaje čvrst i bez klica mjesecima

Ako nemate prikladan prostor za spremanje krompira, ovaj trik...

Ovo vrijedi znati: Koji je najbolji način za čišćenje masnih kuhinjskih pločica i fuga?

Kada ste zadnji put očistili pločice ili kuhinjsku oblogu,...