SAOPĆENJE: Napuštanje sjednice OV Tešanj, političkom nasilju i ignorisanju

/

Naša stranka  ostvaruje svoje ciljeve zakonitim, demokratskim i nenasilnim metodama parlamentarnog i javnog djelovanja. Svaki pokušaji da nam se spriječe ostavarivanje naših ciljeva neće uspjeti, bilo da to pokušavaju politički neistomišljenici, pojedinci ili pak organizovane interesne grupe!

Najnovije napuštanje 27. sjednice Općinskog vijeća Tešanj, održane 30. augusta, od strane vijećnika Naše stranke Nermina Deljkića, prouzrokovano je političkim nasiljem; bahatošću, ignorisanjem, nepoštivanjem institucije vijećnika, kršenjem Poslovnika o radu OV, koje konstantno vrše predjedavajući OV Tešanj Amir Kurtić i Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

Mi iz Naše stranke Tešanj nećemo podlijeći pritiscima, i dalje ćemo insistirati na našim pitanjima i inicijativama koje se ignorišu ili odbacuju, a ne realizacija istih zna ostavljati nesagledive posljedice.

Jedno, u nizu, olako shvaćenih vijećničkih pitanja je i ono koje je naš vijećnik Nermin Deljkić uputio vezano za postavljanje pješačko-odbojne ograde, na potezu austobuska stanica-kružni tok Bukva, a odnosi se na kvalitet izvršenih radova i bezbjednost učesnika u saobraćaju. U prilogu ovog Saopćenja je i Odgovor Načelnika Općine Tešanj Suada Huskića u kojem na drzak, i njemu svojstven-primitivan način, odgovara da je “ograda urađena po važećim standardima” i da je “bezbjednost saobraćaja posebno pješaka je poboljšana”. O kvalitetu izvršenih radova i poboljšanju bezbjednosti saobraćaja možete sami procijeniti na linku https://www.facebook.com/104350985078748/videos/400968848763659 koji u potpunosti dematuje Načelnika Općine.

Naše pretpostavke o upitnom kvalitetu izvršenih radova i povećanju bezbjednosti su bile tačne što je, nažalost, potvrdila i saobraćajna nesreća, proteklog vikenda,  koja se desila na kružnom toku Bukva, a koja je na sreću završila bez ljudskih žrtava, a auto učesnika u saobraćaju završilo u rijeci pored kružnog toka. Naše pretpostavke potvrđuje i činjenica da je jedno omanje auto u provaliju sletjelo rušeći i povlačeći za sobom blizu 20 polja ograde, koja je urađena po „važećim standaridma“, kako to tvrdi Načelnik Općine. Fotografije saobraćajke u prilogu Saopćenja (Izvor fotografija objektiv.ba).

Sve gore navedeno su neki od razloga napuštanja sjednice OV Tešanj od strane našeg vijećnika Nermina Deljkića, a ovih dana se naziru i razlozi TJERANJA sa govornice OV Tešanj Nermina Deljkića na 18. sjednici, kada se raspravljalo o Prijedlogu Odluke o dopuni Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o općinskim taksama i naknadama, koja je tretirale i solarne elektrane, čiji je vlasnik, po pisanju medija, gle čuda, i Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić (Prilog fotografija).

Očito je da u Tešnju postoji interesni krug ljudi koji kroz odluke OV Tešanj i preko Načelnika Općine Tešanj ostvaruju vlastite interese, često pod sumnjivim okolnostima.
Svjesni činjenice da je vijećnik Naše stranke Nermin Deljkić glavni „krivac“ za potvrđenu optužnicu protiv Načelnika Općine Tešanj Suada Huskića za krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlašćenja i da je spriječio pokušaj višemilonske krađe, pozivamo i druge političke subjekte, pogotovo stranke „Trojke“, a posebno Klub vijećnika SDP BiH, koji ima značajnu ulogu u OV Tešanj, da nam se pridruže u borbi za stvaranje zakonitog i sigurnog okruženja koji potiče kvalitetniji život građanki i građana na prostoru općine Tešanj, te smanjuje želju kod mladih da napuštaju jedinu nam Domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Naša stranka Tešanj

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...