Kantonalna uprava za inspekcijske poslove najavila pojačane kontrole školskih kuhinja i prijevoza učenika

/

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove (KUZIP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) obavještava javnost i obrazovne ustanove na području ZDK-a da će kantonalna sanitarna inspekcija u mjesecu septembru 2023. godine prioritetno provoditi aktivnosti inspekcijskog nadzora u osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama–vrtićima, školskim kuhinjama, kao i objektima u blizini škola koji uslužuju i prometuju hranu, s ciljem kontrole poštivanja sanitarno-higijenskih uvjeta u navedenim objektima i zaštite zdravlja učenika.

KUZIP ovim putem podsjeća odgojno-obrazovne ustanove na zakonsku obavezu provođenja obavezne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Također, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava prijevoznike na području ZDK-a, koji su sklopili ugovore o prijevozu učenika s nadležnim organom za osnovno obrazovanje da će Inspektorat saobraćajne inspekcije u narednom periodu vršiti pojačan inspekcijski nadzori u oblasti vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola na području ovog kantona, s akcentom na ugovore o prijevozu učenika i tehničku ispravnost autobusa.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nakon osam godina potpisan prvi ugovor za izgradnju vangradske dionice Glavne gradske magistrale

Rasim Kovač, vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste...

Grad Zenica bez taxi službe!?

Iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) ističu...

Onkološki pacijenti u ZDK dijagnostiku čekaju dugo, a privatnu plaćaju sami

Onkološki pacijenti s područja Zeničko-dobojskog kantona prisiljeni su da...

Boračkim firmama u ZDK dodijeljeni poticaji za zapošljavanje novih radnika i uspješno poslovanje

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica potpisao...