Ministarstvo zdravstva ZDK opredijelilo 100.000 KM za nabavku neuromodulacijskih odijela

/

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj 35. sjednici na prijedlog Ministarstva zdravstva usvojila je Program utroška sredstava planiranih u budžetu Zeničko-dobojskog kantona za 2023. godinu za Ministarstvo zdravstva na poziciji “Nabavka opreme” prema kojemu su planirana sredstva u iznosu od 110.000,00 KM.

Ministarstvo zdravstva je opredijelilo iznos od 100.000,00 KM za nabavku neuromodulacijskih odijela prilagođenih potrebama oboljelih od neuromišićnih oboljenja – multipla skleroze, cerebralne paralize, stanja nakon moždanog udara i povreda leđne moždine.

Ovaj korak označava značajan napredak u poboljšanju zdravstvene skrbi i kvalitete života građana oboljelih od navedenih bolesti u ZDK-u, budući da ova odijela koriste naprednu tehnologiju za stimulaciju i regulaciju živčanih signala te pomažu pacijentima u obnovi motoričkih funkcija, poboljšavajući njihovu kvalitetu života.

Ministrica zdravstva dr. Tanja Radoš Kosić istaknula je da će nabavka neuromodulacijskih odijela omogućiti pacijentima pristup najnovijim terapijskim opcijama koje će značajno poboljšati njihovu rehabilitaciju i kvalitetu života.

– Neuromodulacijska odijela predstavljaju inovativno rješenje za mnoge medicinske probleme i izuzetno mi je drago da ćemo moći pružiti ovu mogućnost liječenja našim pacijentima. Ministarstvo zdravstva ZDK će i dalje nastaviti kontinuirano raditi na unaprjeđenju zdravstvenih usluga i pružanju najbolje moguće zdravstvene skrbi građanima kantona – rekla je ministrica Radoš-Kosić.

Povezani postovi

Fejzić: Uskoro bi svi (grado)načelnici u ZDK trebali prijaviti kompletnu imovinu

Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o...

MUP ZDK: Od B.E. ponovo oduzeto vozilo, ima novčanih kazni gotovo 16 hiljada KM

U sklopu pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova...

Izbori za predsjednika Kantonalnog odbora SDA u ZDK: Nermin Mandra sa najviše šansi za predsjednika

Nakon što su provedeni izbori po mjesnim i općinskim...