Ministarstvo zdravstva ZDK opredijelilo 100.000 KM za nabavku neuromodulacijskih odijela

/

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj 35. sjednici na prijedlog Ministarstva zdravstva usvojila je Program utroška sredstava planiranih u budžetu Zeničko-dobojskog kantona za 2023. godinu za Ministarstvo zdravstva na poziciji “Nabavka opreme” prema kojemu su planirana sredstva u iznosu od 110.000,00 KM.

Ministarstvo zdravstva je opredijelilo iznos od 100.000,00 KM za nabavku neuromodulacijskih odijela prilagođenih potrebama oboljelih od neuromišićnih oboljenja – multipla skleroze, cerebralne paralize, stanja nakon moždanog udara i povreda leđne moždine.

Ovaj korak označava značajan napredak u poboljšanju zdravstvene skrbi i kvalitete života građana oboljelih od navedenih bolesti u ZDK-u, budući da ova odijela koriste naprednu tehnologiju za stimulaciju i regulaciju živčanih signala te pomažu pacijentima u obnovi motoričkih funkcija, poboljšavajući njihovu kvalitetu života.

Ministrica zdravstva dr. Tanja Radoš Kosić istaknula je da će nabavka neuromodulacijskih odijela omogućiti pacijentima pristup najnovijim terapijskim opcijama koje će značajno poboljšati njihovu rehabilitaciju i kvalitetu života.

– Neuromodulacijska odijela predstavljaju inovativno rješenje za mnoge medicinske probleme i izuzetno mi je drago da ćemo moći pružiti ovu mogućnost liječenja našim pacijentima. Ministarstvo zdravstva ZDK će i dalje nastaviti kontinuirano raditi na unaprjeđenju zdravstvenih usluga i pružanju najbolje moguće zdravstvene skrbi građanima kantona – rekla je ministrica Radoš-Kosić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Zdravstvo u fokusu sjednice Vlade ZDK-a, uskoro potpisivanje novog kolektivnog ugovora za ljekare i zdravstvene radnike

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer...

U toku uređenje važnih regionalnih putnih prvaca na području Zenice

Kantonalna direkcija za ceste Zeničko – dobojskog kantona po...

Ministar Šibonjić razgovarao s Yalcinom Topcuom, glavnim savjetnikom predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana

Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić razgovarao je Yalçınom...

Delegacija Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona prisustvovala komemoraciji i ukopu žrtava genocida u Srebrenici

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona, koju su predvodili premijer Nezir Pivić...