Maglaj: Nova većina smijenila predsjedavajuću vijeća, tražiće se i opoziv načelnika

/

Općinsko vijeće Maglaja prošle sedmice je izglasalo smjenu predsjedavajuće Svjetlane Zamboni, a ove sedmice najavili su novo imenovanje, a u razmatranju je i opoziv načelniku Mirsadu Mahmutagiću.

Većina koju je predvodio maglajski SDP već odavno je prošlost, a to se potvrdilo i na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća kada je 13 novih ruku većine izglasalo smjenu predsjedavajuće Općinskog vijeća Maglaj.
“Još nismo donijeli odluku o opozivu načelniku jer postoji procedura od upućivanja inicijative pa raspisivanja referenduma. Iskreno, ja ću zastupatu tu ideju, a u narednih 7-10 dana izabrat ćemo novo rukovodstvo vijeća. Ove promjene se dešavaju jer smo kao vijećnici artikulisali probleme i potrebe građana koji su kazali da nisu zadovoljni vlašću koja ništa nije uradila u ovih sedam godina”, kazao je vijećnik SDA u Maglaju Jasmin Begić.
Socijaldemokratska partija imala je najjače uporište Zeničko-dobojskog kantona u Maglaju, a već neko vrijeme vladalo je nezadovoljstvo članova u ovom političkom subjektu pa su veoma cijenjeni i poštovani članovi SDP-a napustili partiju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Održan 4. Međunarodni turnir u šahu Tešanj open 2024

U znak sjećanja na tešanjske šahiste Halida Hafizovića i...

Pronađene dvije neeksplodirane naprave na području općine Tešanj

Tokom protekla 72 sata, Operativni centar civilne zaštite općine...

Tešanj: Prijavljena teška krađa u automehaničarskoj radnji u Potočanima

Dana 29.09.2024. godine, u 09:00 sati, Policijskoj stanici Tešanj...

Bejbi bum: Tokom vikenda rođeno osam beba u Tešnju

Prema izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, u proteklih 72...