MUP ZDK istražuje ima li trgovine uticajem?!

/

Svjedoci smo da je korupcija nesumnjivo sve prisutnija u Bosni i Hercegovini, s tendencijom daljnjeg rasta, te njena široka rasprostranjenost kroz sve pore društva predstavlja jedan od najznačajnijih problema u BiH koji narušava provođenje suštinskih reformi koje bi dovele do uspostave funkcionalne i samoodržive zemlje.

Korupcije ima u cijelo BiH, pa je tako ima i u Tešnju i ZDK. Kako još uvijek nezvanično saznajemo MUP ZDK pokrenuo je istragu protiv predsjednika i sekretara Općinskog odbora NES-a Tešanj zbog krivičnog djela trgovine uticajem (Davanje nagrade ili drugog oblika
koristi za trgovinu uticajem Član 376.a).

Naime oni su državnom službeniku koji je na čelu jedne upravne organizacije u ZDK nudili da ostane na mjestu direktora, a zauzvrat su tražili određene informacije, ima li upravni i nadzorni odbor, koliko je zaposlenih, koliki je budžet, ima li slobodnih radnih mjesta.

Zapravo, cijeli slučaj je početno zadokumentovan kroz poslaničko pitanje tada zastupnika u Skupštini ZDK Rame Isaka. Predmet je predat na postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona i očekuje se podizanje optužnice.

Povezani postovi

Fejzić: Uskoro bi svi (grado)načelnici u ZDK trebali prijaviti kompletnu imovinu

Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o...

MUP ZDK: Od B.E. ponovo oduzeto vozilo, ima novčanih kazni gotovo 16 hiljada KM

U sklopu pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova...

Izbori za predsjednika Kantonalnog odbora SDA u ZDK: Nermin Mandra sa najviše šansi za predsjednika

Nakon što su provedeni izbori po mjesnim i općinskim...