Uhapšen krijumčar migrantima iz BiH koji je dva puta bježao policiji

/

Karlovačka policija osumnjičila je 24-godišnjaka da je u petak i subotu prevozio migrante iz BiH preko granice i u oba slučaja bježao, ali drugi put neuspješno.

Osumnjičeni krijumčar uhapšen je u subotu ujutro na području Slunja. Policajci su ga svjetlosnim signalima nastojali zaustaviti dok je vozio kombi bosansko-hercegovačkih oznaka ali je iskočio iz vozila i nastavio bježati. Ali, policajci su ga sustigli, nakon čega su utvrdili da prevozi 16 migranata.

Ustanovljeno je da je riječ o istoj osobi koja je dan ranije na području Vojnića u noćnim satima prevozila 25 migranata. Tada se takođe nije htio zaustaviti pa je udario kombijem u policijsko vozilo, izašao iz vozila i nastavio bježati.

Karlovačka policija ranije je izvijestila da je prijavila deset osoba zbog sumnje u krijumčarenje 61 migranta koji su potom izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom, prenose Nezavisne novine. 

U zaustavljanju i kontrolisanju vozača koji su prevozili strane državljane učestvovali su na području Karlovca, Slunja, Rakovice, Vojnića i Josipdola službenici Direkcije policije, granične policije Cetingrad te carinici iz Službe mobilne jedinice, navodi “Novi list”.

Povezani postovi

Inspektori češljali 40 ugostiteljskih objekata. Evo šta su našli

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda...

UP MUP-a TK: Kod žene iz Doboja u autu pronađeno 1,2 kilograma droge

Policija je uhapsila M.H (43) iz Doboja nakon što...

“Dan ružičastih majica”: Kome prijaviti vršnjačko nasilje u BiH?

Kantonalna javna ustanova "Porodično savjetovalište" će u srijedu, 28....

Kako se štimaju poslovi u BiH: Na tenderima se ukradu stotine miliona KM

Četiri milijarde maraka na godišnjem nivou podijele se kroz...