Ministar Adnan Sirovica upriličio prijem za atletičara Nihada Mahmića

/

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica upriličio je prijem za atletičara Nihada Mahmića iz Zenice, koji je osvojio drugo mjesto na 3 000 metara u kategoriji M55 na 32. Balkanskom prvenstvu održanom od 01. do 03. septembra u Izmiru u Turskoj.

Mahmić je tokom 40-godišnje atletske karijere osvojio desetine medalja na domaćim i stranim takmičenjima. Viceprvak je bivše Jugoslavije za juniore i seniore, višestruki balkanski prvak i nosilac balkanskog rekorda na 5 000 m, višestruki prvak BiH od 1 500m do maratona i drži devet klupskih rekorda. Ovaj 58-godišnji Zeničanin je ratni vojni invalid 40 posto, tako da su njegovi poslijeratni sportski rezultati tim značajniji.

Mahmić se zahvalio Vladi Zeničko-dobojskog kantona i resornom ministarstvu na kontinuiranoj podršci posljednjih 15 godina u vidu plaćanja troškova transporta i priprema za takmičenja.

Ministar Sirovica je čestitao osvajanje medalje u Izmiru, rekavši da će Vlada i ovo ministarstvo nastaviti podržavati njegov rad, kao i sve druge vrsne sportiste koji upornošću, radom i disciplinom postižu odlične rezultate.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Centar ženskih prava iz Zenice pruža podršku ženama u Bosni i Hercegovini

Centar ženskih prava iz Zenice, osnovan 17. oktobra 1996....

Veliki broj oboljelih, hoće li biti proglašena epidemija morbila u ZDK?

Spec. dr. Maja Karač, načelnica Službe za zdravstvenu zaštiru...

Premijer Nezir Pivić otvorio Međunarodno otvoreno prvenstvo i Sportske igre paraplegičara FBiH

Na Atletskom stadionu Kamberovića polje održava se Međunarodno otvoreno...

Ministar Čajić posjetio načelnika Jusića i poljoprivredne proizvođače u općini Breza

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Jasmin...