Osmica počinio teško krivično djelo: Kako je Salko Zildžić dobio iskaznicu OSA-e i postao agent tajne službe!?

/

Salko Zildžić, SDA parlamentarac i Bakirov radikalni jurišnik, uhapšen je prije tri dana u Srbiji i određen mu je jednomjesečni pritvor, o čemu je “Avaz” sinoć prvi pisao.

Razlog za hapšenjem je što je pokušao preći granicu s pištoljem. Iako je imao dozvolu za njega u BiH, on ga nije smio unositi u drugu državu, zbog čega je i uhapšen i pritvoren.

Imao 15 metaka

No, ono što baca dodatno sjenu na povezanost Zildžića i struktura SDA je očigledna veza sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, bivšim direktorom OSA-e, da je kod Zildžića pronađena iskaznica ove tajne službe.

Postavlja se pitanje odakle Bakirovom jurišniku iskaznica obavještajne agencije i kako mu je OSA, očigledno u mandatu Osmice izdala iskaznicu.

Na ovaj način je Mehmedagić počinio teško krivično djelo.

Kako “Avaz” već godinama piše i upozorava, bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica i blizak prijatelj Izetbegovića i Zildžića, često je zloupotrebljavao svoju poziciju i izdavao iskaznice članovima SDA i osobama iz krim miljea, poput Elvisa Keljmendija i drugih.

Zildžić je lišen slobode prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, jer je prilikom protivdiverzionog pregleda vozila kojim je upravljao, u istom pronađeno vatreno oružje, pištolj marke “Valter”, model “P-99”, fabričkog broja FAF4643, kalibra 9×19 mm, s dva okvira 15 metaka istog kalibra.

On je uhapšen, kako saznajemo, prilikom namjere da posjeti Damira Mehića Bibija, koji mu je blizak prijatelj.

Išao kod Bibija

U toku saslušanja koje je obavljeno uz prisustvo advokata, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, Zildžić je izjavio da je u Srbiju namjeravao da pređe iz razloga stupanja u kontakt sa određenim licem, čiji identitet nije otkrio.

Podsjećamo, Damir Mehić Bibi je nedavno uhvaćen na Beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata, a iz BiH je pobjegao od izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina.

Mehić je 2013. godine učestvovao u ubistvu Emira Džinića, piše Avaz. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...