Drama u Zenici: Radnici povrijeđeni u eksploziji plinske boce, jednom život ugrožen

/

Na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici izbio je požar, te su povrijeđena dvojica radnika angažovana na sanaciji krova pozorišta.

Jedan zadobio povrede usljed pada

– Usljed eksplozije plinske boce tokom radova na sanaciji krova na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, koja se dogodila jutros oko 8.25 sati, dva su radnika povrijeđena – potvrdio je Feni portparol Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Jedan je radnik je povrede zadobio usljed pada s konstrukcije ulaza u BNP.

Inspektori na terenu

– Radi se o radnicima 1978. i 1971. godišta, koji su prevezeni na medicinski tretman u Kantonalnu bolnicu Zenica. U toku je uviđaj, koji vrše službenici Odsjeka kriminalističke policije MUP-a ZDK, a uzroke nesreće utvrđuju i inspektori za zaštitu na radu i zaštitu od požara – kazao je Fišek.

On je naknadno saopćio da je zbog povreda opasnih po život jedan radnik prevezen u Sarajevo.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ministar Čajić i načelnik Huskić otvorili 16. sajam meda, pekmeza, voćnih delicija, eko bilja i etno stvaralaštva

Udruženje pčelara "Pčela" Tešanj i Udruženje žena "Ruka" Kalošević...

Pojačan inspekcijski nadzor u ustanovama, kuhinjama i drugim objektima u kojima se vrši ishrana učenika

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava sva pravna i...

Isplaćeni poticaji za poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i staklenicima te zasnivanje zasada koštičavog, jabučastog i jezgrastog voća

Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona obezbijedilo je sredstva te danas,...