“Fatalna ujna” i nećak dobili 11 godina i 10 mjeseci za ubistvo njenog muža

/

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je presuda “fatalnoj ujni” Slađani Novoselnik i nećaku za ubistvo njenog supruga Domagoja Novoselnika. Nećak Matija Franc dobio je sedam godina zatvora, a Slađana Novoselnik je za poticanje s neizravnom namjerom dobila četiri godine i deset mjeseci zatvora, prenosi Dalmatinski portal.

Franc, osuđen za teško ubistvo, mora u zatvor, a danas se nije pojavio na sudu. Kako je sada stariji od 23 godine, Franc više ne može u maloljetnički zatvor.

Njen suprug ubijen je nožem u porodičnoj kući na Hvaru u ljeto 2011. godine. Ubio ga je njen tada maloljetni nećak koji je proglašen krivim i osuđen na osam godina maloljetničkog zatvora.

Slađana Novoselnik i nećak, koji je bio kod njih u gostima, u to vrijeme bili su u ljubavnoj vezi, ali tužiteljstvo, po ocjeni suda iz 2019. godine, nije uspjelo dokazati da je nećak ubio ujaka na nagovor ujne.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Plate u regiji: S. Makedonija predvodila rast, BiH na četvrtom mjestu

Plate u regionu u prva tri mjeseca ove godine...

Brutalna likvidacija: Čekao žrtvu sat i po ispred firme, pa ispalio deset metaka u nju

Policija nastavlja da traga za nepoznatim napadačem koji je...

Olujno nevrijeme hara regijom: U Beogradu potop, jak vjetar i širom Hrvatske čupao drveća

Obilno nevrijeme pogodilo je Hrvatsku i Srbiju, a ogromna...

Nevrijeme ide prema BiH: Olujne ćelije zahvatile Sloveniju, grad razbijao stakla na autima

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslijepodnevnim satima...