Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

/

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da ću povjerenu dužnost obavljati savjesno, pridržavati se Ustava i Zakona Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine, Zeničko-dobojskog kantona i Statuta Općine Tešanj, zalagati se za ljudska prava i slobode i da ću u svim prilikama štititi interese Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine, Zeničko-dobojskog kantona i Općine Tešanj, kao i ravnopravnost naroda i građana koji u njima žive”.

Nakon davanja svečane izjave, svaki vijećnik potpisuje tekst izjave i predaje ga predsjedavajućem Vijeća, čime stiču prava i dužnosti vijećnika u Vijeću.

Najaktivnije vijećnike su prepoznali građani općine Tešnja, te neki od njih imaju više pratitelja na društvenim mrežama nego što ima Načelnik Tešanj.

Oni vijećnici koji su hrabri iznijeti svoje stavove i zanemariti čak i naloge stranaka, a radeći po zahtjevima građana pokušavaju se ućutkati.

Tako je dana 17.02.2023.godine pokrenuta INICIJATIVA da se izmjeni Kodeks o ponašanju vijećnika te imenuje Komisija koja bi izradila prednacrt novog Kodeksa.

Samim tim „najaktivniji“ vijećnici će biti ušutkani .

Vijećnici su birani da zastupaju interese građana, da pomognu u rješavanja problema i doprinesu dobro svojoj lokalnoj zajednici, a ne da šute!

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...