Šest sindikata danas izlazi na ulice Banje Luke: Traže veće plaće

/

Sindikalne organizacije u RS danas izlaze na proteste. Oni će se okupiti u 12 sati u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci, odakle će proštetati do Trga Krajine.

Na protestu će učestvovat Sindikat uprave, Sindikat radnika unutrašnjih poslova, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i Sindikat pravosuđa RS.

Odluka je donesena početkom mjeseca na sindikalnom Saboru u Banjoj Luci kada su usvojeni zaključci o neispunjavanju Sporazuma o povećanju plaća, nedonošenja posebnih kolektivnih ugovora i drugim bitnim temama. Plan je da danas budu saopšteni uslovi sindikalnih organizacija.

Policija nije zabranila okupljanje, niti šetnju, ali ne žele obezbjeđivati saobraćaj, što znači da će u šetnji do Trga Krajine demonstranti ići trotoarom, piše Avaz. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

FBiH posjetio rekordan broj turista, najviše ih dolazilo iz susjednih zemalja

Federalno ministarstvo okoliša i turizma saopćilo je da podaci...

Inspekcija ‘češljala’ kafiće, pekare, trgovine: Pogledajte koliko su neprijavljenih radnika otkrili

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su jučer, 21. maja,...

Demografska slika u BiH sve crnja: U školama jedva 350.000 djece

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako...

Na šta zatvorenici troše novac i sa kojim iznosom mogu raspolagati?

O uvjetima, pravima i mogućnostima koji imaju zatvorenici u...