Šest sindikata danas izlazi na ulice Banje Luke: Traže veće plaće

/

Sindikalne organizacije u RS danas izlaze na proteste. Oni će se okupiti u 12 sati u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci, odakle će proštetati do Trga Krajine.

Na protestu će učestvovat Sindikat uprave, Sindikat radnika unutrašnjih poslova, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i Sindikat pravosuđa RS.

Odluka je donesena početkom mjeseca na sindikalnom Saboru u Banjoj Luci kada su usvojeni zaključci o neispunjavanju Sporazuma o povećanju plaća, nedonošenja posebnih kolektivnih ugovora i drugim bitnim temama. Plan je da danas budu saopšteni uslovi sindikalnih organizacija.

Policija nije zabranila okupljanje, niti šetnju, ali ne žele obezbjeđivati saobraćaj, što znači da će u šetnji do Trga Krajine demonstranti ići trotoarom, piše Avaz. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li ste znali da se u Teheranu nalazi ulica Bosne i Hercegovine?

U srcu iranske prijestolnice Teherana, među bezbrojnim ulicama i...

Objavljena prosječna plata u FBiH: Zabilježen nominalni rast

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za april...

Novi val prevara putem interneta: Za neprovođenje “istrage” 3.850 eura, pa ako uspije – uspije

Građani BiH suočeni su s novim valom ucjena putem...