Dogovoreno jačanje saradnje između Zeničko-dobojskog i Bosansko-podrinjskog kantona

/

Premijeri Zeničko-dobojskog (ZDK) i Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Amra Mehmedić i Edin Ćulov razgovarali su danas u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona o međukantonalnoj saradnji u svim oblastima, ali i zajedničkom nastupu kantona prema višim nivoima vlasti.

U delegaciji Vlade BPK bili su i ministar za privredu Zijad Briga i ministar finansija Nedim Muratspahić, dok su delegaciju Vlade Zeničko-dobojskog činili ministrica finansija Džanana Čišija, ministar za privredu Samir Šibonjić, ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica i ministar za pravosuđe i upravu Edin Hasaničević.

– Ima potrebe za ovakvim sastancima, jer su iskustva ministara različita i mislim da jako puno možemo naučiti jedni od drugih i biti sveukupno mnogo bolji u svom radu da bi građani našeg kantona bili zadovoljni našim radom – rekla je premijerka Mehmedić.

Istaknuto je da se kantoni suočavaju sa sličnim problemima, a najčešće su uzrokovani prenošenjem zakonskih obaveza sa nivoa Federacije BiH za čiju provedbu finansijska sredstva moraju obezbjeđivati kantoni.

– Imamo puno zakona koji se implementiraju na nivou kantona, a spuštaju se sa nivoa FBiH. Koordinacijama između ministara zajednički ćemo nastupati prema Vladi FBiH i prenositi iskustva – rekao je premijer Ćulov.

Na sastanku je dogovoreno da dvije Vlade uskoro potpišu protokol o međusobnoj saradnji te da se organizuje uzvratna posjeta Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Dogovoreno jačanje saradnje između Zeničko-dobojskog i Bosansko-podrinjskog kantona

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Osiguran novac za izradu projekta nove zgrade Kantonalne bolnice Zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je prvi rebalans budžeta tog...

Novi Šeher: Tamo gdje se hrabro prkosi poplavama i mijenja budućnost

Građani ovog mjesta, uz podršku Kantonalne uprave Civilne zaštite,...

Oko 550.000,00 izdvojeno za općinu Tešanj

Kako je objavljeno na facebook stranici Ministra poljoprivrede, šumarstva...

Muftiju Dizdarevića posjetio ministar Čajić

U petak 14. juna 2024. godine, muftiju zeničkog hafiza...