Prijem za najuspješnije muallime s područja Muftiluka zeničkog

/

U četvrtak, 05. oktobra 2023. godine, u okviru obilježavanja 111. godišnjice ilmijje, u Muftijstvu zeničkom organiziran je prijem za najuspješnije muallime s područja Muftiluka zeničkog za 2022/2023. mektebsku godinu.

Prijem koji je upriličio muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević organiziran je u čast sljedećih muallima: Edin-ef. Muharemović, Medžlis IZ Zenica, mr. Benjamin-ef. Hodžić, Medžlis IZ Žepče, Adnana Deari, Medžlis IZ Zavidovići, mr. Ismet-ef. Burajić, Medžlis IZ Maglaj, hafiz mr. Nermin-ef. Ibrahimović, Medžlis IZ Tešanj, Enver-ef. Gondžić, Medžlis IZ Teslić i Armin-ef. Hopić, Medžlis IZ Doboj.

Obraćajući se najuspješnijim muallimima muftija zenički čestitao je na postignutim rezultatima i iskazanoj odgovornosti u izvršavanju dužnosti muallima, te je, između ostaloga, istakao da je za nas u Islamskoj zajednici mekteb najvažniji posao, jer se u mektebu odgajaju buduće generacije koje će nositi izazove i teret džemata i zajednice.

Prijemu je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje u Muftijstvu zeničkom Edin-ef. Kavazović.

Prijem za najuspješnije muallime, završen je dodjelom prigodnih poklona, piše zenicablog.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oko 550.000,00 izdvojeno za općinu Tešanj

Kako je objavljeno na facebook stranici Ministra poljoprivrede, šumarstva...

Muftiju Dizdarevića posjetio ministar Čajić

U petak 14. juna 2024. godine, muftiju zeničkog hafiza...

Ostaje li 800 radnika Šumsko privrednog društva ZDK bez egzistencije? Upitna isplata plata, najavljeno i smanjenje

Neuplaćeni doprinosi, upitna isplata sljedećih plata, nemogućnost zdravstvenog liječenja...

Fahrudin Čolaković najavljuje izbacivanje NES-a iz vlasti u ZDK?

Objavu Fahrudina Čolakovića prenosimo u cijelosti: KOGA TI HLJEBOM ON...