Završena rekonstrukcija amfiteatra na izletištu Smetovi: Projekat finansirali Grad Zenica i Vlada Zeničko-dobojskog kantona

/

Na zeničkom izletištu Smetovi otvoren je rekonstruisani amfiteatar. Projekat sanacije amfiteatra vrijedan je 123.424,96 KM, a sredstva za realizaciju obezbijedili su Grad Zenica u iznosu od 93.424,96 KM i Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 30.000,00 KM.

Osim sanacije amfiteatra, postavljene su betonske ploče na prilaznim pješačkim stazama prema amfiteatru, spomeniku te saobraćajnici, a s ciljem obogaćenja turističke ponude Grada Zenice i Smetova.

U okviru promocije projekta, upriličen je zanimljiv program u kojem su učestvovali Duvački orkestar Zenica, Savez izviđača Grada Zenica, a glumci Bosanskog narodnog pozorišta izveli su predstavu za djecu “Ježeva kućica”. Upriličeno je i druženje izviđača i planinara uz logorsku vatru i muziku, a učesnici su uživali u prezentaciji posmatranja zvjezdanog neba uz Afana Abazovića i Udruženje “AZIMUTH 135”.

Tom prilikom prisutnima su se obratili premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Premijerka Mehmedić je izrazila zadovoljstvo što su se ovim projektom stvorile pretpostavke za realizaciju različitih edukativnih i kulturnih sadržaja na otvorenom na Smetovima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Stanje na biroima u FBiH: U ZDK nezaposleno 340 pravnika, skoro 2.000 ekonomskih tehničara…

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine objavila...

Vlada ZDK finansira izradu Registra kućnih ložišta, planirana izgradnja savremenih deponija u Kaknju i Maglaju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Izvještaj o zaštiti okoliša...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Drama kod Zenice: Bježao vozilom, izbjegao policijsku barikadu pa sletio u rijeku i pobjegao

Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u...