Zahidu Mušanoviću isporučen elektromotorni dodatak za invalidska kolica na mehanički pogon

/

U prostorijama Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona izvršena je isporuka elektromotornog dodatka za invalidska kolica na mehanički pogon Zahidu Mušanoviću, ratnom vojnom invalidu, paraplegičaru i amputircu.

Ovo ortopedsko pomagalo je nabavljeno putem provedenog postupka javne nabavke, gdje je kao najpovoljniji ponuđač izabran OTTO BOCK ADRIA Sarajevo. Ministarstvo je za navedeno pomagalo izdvojilo 14.940,00KM bez PDV-a, a u postupku javne nabavke vodilo se računa da se obezbjedi pomagalo sa tehničkom specifikacijom dostavljenom od strane krajnjeg korisnika.

Ministarstvo je, kao i do sada, pokazalo spremnost i odlučnost u obezbjeđivanju osnovnih potreba koje će omogućiti našim paraplegičarima bolji i kvalitetniji život, a imajući u vidu njihov doprinos tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

– Meni kao ministru je ukazana prilika da mogu na zakonit i transparentan način, provođenjem postupka javne nabavke, olakšati svakodnevnicu ovih ljudi koji su nas zadužili doprinosom tokom agresije na RBiH – istakao je resorni ministar Adnan Sirovica.

Trenutno je u toku i postupak nabavke fiksnog lifta za kadu za dizanje nepokretne osobe za paraplegičara Šefika Patkovića, a ubrzo se očekuje isporuka pomagala.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Vlada ZDK finansira izradu Registra kućnih ložišta, planirana izgradnja savremenih deponija u Kaknju i Maglaju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Izvještaj o zaštiti okoliša...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Drama kod Zenice: Bježao vozilom, izbjegao policijsku barikadu pa sletio u rijeku i pobjegao

Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u...

U ZDK se bilježi povećan broj zaposlenih

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, na kraju...