Oduzeto 121,8 grama „Spida“ u Doboju i Tesliću

/

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 16/17.10.2023. godine, na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršili su pretres lica inicijala N.B. iz Doboja, kao i pretres lokacija koje koristi navedeno lice, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: kutija sa sadržajem bijele prašaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 78,6 grama, dva paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 1,6 grama, ostaci pet ručno spravljenih cigareta tzv. „DŽoint“ ukupne težine od 1,8 grama, jedna metalna drobilica, dva mobilna telefona i drugi predmet koji su namijenjeni za konzumiranje opojne droge.

Isti dan na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Tesliću izvršen je pretres lokacija i vozila koje koriste lica inicijala M.DŽ. i A.V. oba sa područja opštine Teslić, kao i pretres navedenih lica, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 41,6 grama, četiri vrećice sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 34,6 grama, dvije digitalne vage i drugi predmeti koji su namijenjeni za konzumiranje i pakovanje opojne droge.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica inicijala M.DŽ. sa područja opštine Teslić i izvještaj o izvršenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ protiv lica inicijala N.B. iz Doboja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Maglaj: Od jednog lica oduzet ecstasy

U ulici Aleja Ljiljana općina Maglaj, u objektu "MOZZART...

Tešanj: U Šijama policajci pronašli ukradeno gorivo

Na području mjesta Šije općina Tešanj, policijski službenici Policijske...

Pronađen automobil kojim su pljačkaši pobjegli s dva miliona maraka

Automobil Seat, za koji se sumnja da je korišten...

Tešanj: Ukradena ljuljačka sa igrališta na Vukovu

U periodu od 10.05. do 13.05.2024. godine, mjesto Vukovo...