Oduzeto 121,8 grama „Spida“ u Doboju i Tesliću

/

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 16/17.10.2023. godine, na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršili su pretres lica inicijala N.B. iz Doboja, kao i pretres lokacija koje koristi navedeno lice, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: kutija sa sadržajem bijele prašaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 78,6 grama, dva paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 1,6 grama, ostaci pet ručno spravljenih cigareta tzv. „DŽoint“ ukupne težine od 1,8 grama, jedna metalna drobilica, dva mobilna telefona i drugi predmet koji su namijenjeni za konzumiranje opojne droge.

Isti dan na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Tesliću izvršen je pretres lokacija i vozila koje koriste lica inicijala M.DŽ. i A.V. oba sa područja opštine Teslić, kao i pretres navedenih lica, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 41,6 grama, četiri vrećice sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 34,6 grama, dvije digitalne vage i drugi predmeti koji su namijenjeni za konzumiranje i pakovanje opojne droge.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica inicijala M.DŽ. sa područja opštine Teslić i izvještaj o izvršenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ protiv lica inicijala N.B. iz Doboja.

Povezani postovi

Doboj: Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi preminula dva lica

Na regionalnom putu R1–3103 Doboj - Modriča, u mjestu...

Nova tragedija u BiH: Ubila se žena skokom u bunar

Ženska osoba, Ž.B. (54) jučer je izvršila samoubistvo, potvrđeno...

Maglaj: U Bočinji ukradeno suho meso

u mjestu Donja Bočinja općina Maglaj, od strane nepoznate...

Maglaj: Jedna osoba uhapšena zbog nasilnog ponašanja

Prema informacijama iz MUP ZDK jučer u ulici Sulejmena...