Nezir Pivić novi premijer ZDK: Zastupnici HDZ-a napustili sjednicu

/

Nezir Pivić, član SDA, novi je premijer Zeničko-dobojskog kantona, a novu većinu u ZDK će činiti SDA, DF, NES, SBB i Klub nezavisnih zastupnika.

SDA je osim premijerske pozicije dobio i četiri ministarske. Emir Vračo novi je ministar unutrašnjih poslova, Mirza Mušija ministar je obrazovanja i nauke, Jasmin Čajić rukovodit će Ministarstvom poljoprivrede, a Nebojša Nikolić ministar je pravosuđa i uprave.

Demokratska fronta dobila je dva ministarska mjesta. Dženan Čišija ministar je finansija, a Adnan Sirovica ministar je za boračka pitanja.

Stranci SBB pripalo je ministarstvo za privredu, a na toj poziciji ostaje dosadašnji ministar Samir Šibonjić.

Iz Kluba samostalnih zastupnika imenovana su tri ministra. Adnan Šabani je ministar za prometno uređenje, Aida Salčinović ministrica je zdravstva, dok je Antonio Šimunović novi ministar za rad i socijalnu politiku.

Zastupnici HDZ-a napustili su sjednicu u znak revolta jer je samo jedan ministar iz reda hrvatskog naroda.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ministar Čajić i načelnik Huskić otvorili 16. sajam meda, pekmeza, voćnih delicija, eko bilja i etno stvaralaštva

Udruženje pčelara "Pčela" Tešanj i Udruženje žena "Ruka" Kalošević...

Pojačan inspekcijski nadzor u ustanovama, kuhinjama i drugim objektima u kojima se vrši ishrana učenika

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava sva pravna i...

Isplaćeni poticaji za poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i staklenicima te zasnivanje zasada koštičavog, jabučastog i jezgrastog voća

Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona obezbijedilo je sredstva te danas,...