Pojedini ugostiteljski objekti u ZDK najavili bojkot određenih proizvoda zbog Izraela

/

Pojedini ugostiteljski objekti iz Zeničko-dobojskog kantona najavili su odluku o bojkotu izraelskih proizvoda, odlučivši se za izbacivanje Coca-Cole iz svojih asortimana i preferiranje proizvoda iz Bosne i Hercegovine. Ova akcija motivirana je najnovijim sukobima između Izraela i Palestine koji su potresli svijet i izazvali reakcije širom svijeta.

Odluka o bojkotu izraelskih proizvoda, koja je donesena nakon razmatranja trenutne političke i humanitarne situacije na Bliskom istoku, pokazuje solidarnost ugostitelja iz Zeničko-dobojskog kantona s palestinskim narodom. Najnoviji sukob između Izraela i Palestine počeo je 7. oktobra vrijeme, a brojne humanitarne organizacije i pojedinci širom svijeta izražavaju duboku zabrinutost zbog posljedica ovih sukoba na civile.

“Od sutra, 26.10.2023. godine, u ponudi se neće više nalaziti proizvodi Coca Cole i slično. U ponudi ćemo imati samo pića koja se proizvode na području Bosne i Hercegovine. Razlog je vjerovatno svima jasan”, objavljeno je na Facebook stranici fastfooda Benamen.

Benamen

Slično je objavio i Well doner iz Zavidovića.

“Od sutra u Restoranu WELL DONER ne sluzimo Coca Coline sokove i njihove proizvode. Razlog vec svi dobro poznajete. Hvala na razumjevanju.”

Well Doner Zavidovici

Pojedini ugostitelji su najavili da će u narednim sedmicama postupno izbacivati i druge izraelske proizvode iz svojih ponuda i umjesto toga promovirati i koristiti proizvode proizvedene u Bosni i Hercegovini. Ova akcija također ima za cilj potaknuti lokalnu ekonomiju i podržati domaće proizvođače.

Odluka ugostitelja iz Zeničko-dobojskog kantona odražava globalni trend bojkota izraelskih proizvoda koji se pojavio u nekim dijelovima svijeta kao reakcija na sukobe na Bliskom istoku.

Izvor: zenit.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ministar Čajić i načelnik Huskić otvorili 16. sajam meda, pekmeza, voćnih delicija, eko bilja i etno stvaralaštva

Udruženje pčelara "Pčela" Tešanj i Udruženje žena "Ruka" Kalošević...

Pojačan inspekcijski nadzor u ustanovama, kuhinjama i drugim objektima u kojima se vrši ishrana učenika

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava sva pravna i...

Isplaćeni poticaji za poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i staklenicima te zasnivanje zasada koštičavog, jabučastog i jezgrastog voća

Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona obezbijedilo je sredstva te danas,...