Lijepa gesta bh. policajca oduševila ljude: Ovo znači biti u službi građana

/

Gesta policijskog službenika iz Olova oduševila je stanovnike tog grada, ali i druge građane BiH s obzirom da se objava proširila društvenim mrežama.

Naime, u Olovu su novinari lokalnog radija koji su bili na posve drugom zadatku “uhvatili” policajca koji pomaže umirovljeniku, noseći njegovu vrećicu s namirnicama.

Kako pišu, nisu mogli, a da ne zabilježe ovu lijepu sliku koja “na najljepši način potvrđuje onu osnovnu misiju policijskog zanimanja – Biti u službi građana!”.

“Prvo smo pogledom, a onda našim objektivom, pratili policajca koji našem starom sugrađaninu, noseći njegovu kesu sa namirnicima, pomaže doći do stana”, objavio je Radio Olovo.

Upitali su i dozvolu da sliku objave na portalu, na što su im rekli da nemaju ništa protiv, ali i im je policajac Meho Kamenjašević dobacio da se to ne radi zbog slikanja.

“Ovo je nešto što se donosi iz kućnog odgoja”, dodao je poznati advokat Fadil Hadrović koji uživa u svojoj zasluženoj penziji.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...