Načelnik Mirnes Tukić održao sastanak s Komandirom Policijske stanice Doboj Jug

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić danas je u svom kabinetu primio, na radno-konsultativni sastanak Komandira Policijske stanice Doboj Jug Seada Kadribašića.

Tema sastanka bila je aktuelna sigurnosno-bezbjedonosna situacija u našoj općini gdje je Komandir upoznao načelnika o trenutnim aktivnostima i planu za naredni period.

Sa ograničenim ljudsko-materijalnim resursima Policijska stanica Doboj Jug ostvaruje zavidne rezultate, kako na polju prevencije, tako i sprječavanja i razotkrivanja počinilaca krivičnih i prekršajnih djela.

Situaciju dodatno usložnjava i sama pozicija Doboj Juga u smislu raskrsnice puteva kao i blizine manjeg entiteta, RS, te je svakako tranzit kroz Doboj Jug značajno povećan i samim time broj lica koja se kreću i imaju kriminalne namjere biva veći.

Rezultate koji su za pohvalu, kako ističe komandir Kadribašić, ne bi se moglo postići bez zajedničkog rada sa lokalnom zajednicom, privrednicima i građanima Doboj Juga koji su prepoznali kvalitet ove Policijske stanice i ljudi koji je vode i u njoj rade.

U narednom period nastojati će se dodatno unaprijediti sistem videonadzora koji odlično funkcionira u Doboj Jugu i pod direktnim je nadzorom Policijske stanice te je od pomoći i nama susjednim općinama i policijskim organima.

“Kao i dosada Općina Doboj Jug, kao lokalna zajednica koja prepoznaje rad ove Policijske stanice i čiji angažman doprinosi uveliko u ostvarivanju vizije – “Doboj Jug, mjesto ugodnog življenja”, nastavit će u skladu sa svojim mogućnostima biti podrška daljem radu i unapređivanju sistema sigurnosti”, rekao je načelnik Tukić.

Povezani postovi

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...

U Tešnju stranke Trojke kao “rogovi u vreći”

Dok na nivou Federacije BiH i države BiH, stranke...

Nakon 16 godina članstva: Mirela Buljubašić napustila SDP Tešanj

Mirela Buljubašić bila je članica Glavnog odbora SDP BiH,...

Milion maraka za školu u Medakovu

U Općini Tešanj potpisana su dva sporazuma, koja će...