ProCredit Bank i Općina Tešanj: Potpisan ugovor o donaciji za dječije igralište u Tešnju

/

ProCredit Bank i Općina Tešanj potpisali Sporazum o donaciji kojim će se podržati izgradnja dječijeg igrališta u Općini Tešanj. Ovaj značajan korak će doprinijeti razvoju zajednice, pružajući djeci i mladima siguran i zabavan prostor za igru i rekreaciju.

ProCredit banka, koja je u oktobru otvorila novu poslovnicu u Općini Tešanj – Jelah, će pružiti finansijsku podršku za nabavku urbanog mobilijara koji će obogatiti igralište za djecu. Društvena odgovornost predstavlja integralni dio misije ProCredit Bank, koja aktivno podržava lokalne inicijative i projekte usmjerene ka održivom razvoju zajednica. Kroz svoje brojne programe, banka se posvećuje unapređenju obrazovanja, zaštiti životne sredine i podršci socijalnim inovacijama koje doprinose društvenom napretku. Završetak projekta je planiran u prvoj polovini 2024. godine, pa će tako već na proljeće omogućiti mališanima i njihovim porodicama uživanje u modernim sadržajima igrališta i sigurnom okruženju.

Amir Salkanović, predsjednik Uprave ProCredit Bank, izrazio je zadovoljstvo što ova banka može doprinijeti ovom projektu i istaknuo njegov značaj za zajednicu. “Igralište za djecu u Tešnju je inicijativa koju s velikim entuzijazmom podržavamo. Ova donacija nije samo ulaganje u opremu i igralište, već i u budućnost naše zajednice. Kroz ovaj projekat, želimo pružiti djeci siguran i inspirativan prostor za igru, učenje i druženje”, rekao je Salkanović prilikom potpisivanja ugovora.

“Općina Tešanj je općina sa najvećim prirodnim priraštajem i najvećim brojem učenika u Federaciji Bosni i Hercegovini. Fokusirani smo na podršku mladim ljudima i mladim bračnim parovima. U narednom periodu ćemo izgraditi dva dječija igrališta na području općine Tešanj. Danas smo potpisali Sporazum o realizaciji prvog. Drago mi je da je ProCredit banka otvorila poslovnicu u Općini Tešanj i da su podrška tešanjskoj ekonomiji, a istovremeno misle i o društvenoj odgovornosti i najmlađim. Prepoznali su Općinu Tešanj kao partnera u realizaciji ovakvog projekta koji će, prije svega djeci i mladima omogućiti bolje uslove za igru i druženje“, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Projekt dječijeg igrališta predstavlja pozitivan primjer partnerstva između privatnog sektora i lokalne samouprave u cilju unapređenja kvalitete života građana i pružanja podrške najmlađima. Izgradnjom ovog igrališta, Tešanj će postati bogatiji za još jedan prostor gdje će se djeca i mladi moći radovati i razvijati.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Maglaj Spirit Weekend 2024: Magija na maglajskoj Gradini uz najveća imena kulture

Maglaj Spirit Weekend 2024 obećava da će biti izvanredan...

Apoteke Violapharm: Specijalni giveaway

Ljeto je vrijeme kada posebnu pažnju trebamo posvetiti njezi...

Kako pronaći restorane s odličnom hranom i živom muzikom

Ako ste u potrazi za izuzetnim večernjim iskustvom koje...

Irdin Dinči dogovorio turneju po Americi, snima i duet sa Bekijem Bekićem

Da se dobar glas i kvalitetna pjesma daleko čuju...