Muškarac iz Doboj Juga preuzeo Audija slagavši da je uplatio 139 hiljada KM

/

Banjalučka policija izvršila je kriminalističku obradu osobe čiji su inicijali A.D. iz opštine Doboj Jug zbog postojanja osnova sumnje da nije uplatilo novac za kupovinu vozila Audi, a koje je preuzeo

Zastupnik autokuće iz Banje Luke prijavio je policiji da je osoba A.D. naručilo kupovinu putničkog vozila, za koje je prilikom preuzimanja predočilo dokaz o uplati u iznosu od 139.700 KM, te da je naknadno izvršenim provjerama utvrđeno da navedena uplata nije izvršena.

Tokom kriminalističke obrade od A.D. oduzeti su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela prevara, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Banjalučka policija izvršila je i kriminalističku obradu lica I.B. iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, narušavanje nepovredivnosti stana i tjelesna povreda.

Osoba I.B. je prijavljena da je otkinula registarske oznake sa parkiranog automobila i da je istog dana došlo do ulaznih vrata stana u kojem stanuje vlasnik vozila, gdje je lupalo na vrata i prijetilo, a potom i nasilno ušlo u stan.

Nakon toga je na ulici šakom udarilo u glavu oštećeno lice koje je zadobilo povrede. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Izvor: klix

Povezani postovi

Tešanj: Nema slučajeva ptičjeg gripa

U Bosni i Hercegovini za sada nije prijavljen nijedan...

OŠ “Rešad Kadić”: Nije istina da škola ne poduzima ništa kada je u pitanju vršnjačko nasilje

Roditelji dječaka, učenika koji pohađa Osnovnu školu „Rešad Kadić“,...

Tešanj: U Miljanovcima gorio dimnjak na vikendici

Prema informacijama koje saopćila Civilna zaštita općine Tešanj Profesionalna...

Alija Ogrić novi predsjedavajući Komisije za nadzor rada policije

Na narednoj 19. sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona koja je...