Muškarac iz Doboj Juga preuzeo Audija slagavši da je uplatio 139 hiljada KM

/

Banjalučka policija izvršila je kriminalističku obradu osobe čiji su inicijali A.D. iz opštine Doboj Jug zbog postojanja osnova sumnje da nije uplatilo novac za kupovinu vozila Audi, a koje je preuzeo

Zastupnik autokuće iz Banje Luke prijavio je policiji da je osoba A.D. naručilo kupovinu putničkog vozila, za koje je prilikom preuzimanja predočilo dokaz o uplati u iznosu od 139.700 KM, te da je naknadno izvršenim provjerama utvrđeno da navedena uplata nije izvršena.

Tokom kriminalističke obrade od A.D. oduzeti su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela prevara, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Banjalučka policija izvršila je i kriminalističku obradu lica I.B. iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, narušavanje nepovredivnosti stana i tjelesna povreda.

Osoba I.B. je prijavljena da je otkinula registarske oznake sa parkiranog automobila i da je istog dana došlo do ulaznih vrata stana u kojem stanuje vlasnik vozila, gdje je lupalo na vrata i prijetilo, a potom i nasilno ušlo u stan.

Nakon toga je na ulici šakom udarilo u glavu oštećeno lice koje je zadobilo povrede. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Izvor: klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Širom BiH sunčano, temperature niže u odnosu na prethodne dane

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do...

Od radionica do ekonomske nezavisnosti: Saznajte kako udruženje “Ruka” Kalošević mijenja živote žena

U novoj epizodi našeg podcasta "Mikrofon zajednici" ugostili smo...

Serija krađa i onečišćenje okoliša u Maglaju: Policija istražuje slučajeve

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK u periodu od 18.07....

Matuzići: Na benzinskoj pokušao platiti sa falsifikovanih 100 eura, policija traga za njim

Prema saopćenju MUP-a ZDK, dana 23.07.2024. godine, u 18:15...