Recept za sirup koji čisti pluća pušača

/

Sirup napravljen od kurkume, đumbira i luka pomoći će vam da očisite svoja pluća od nikotina, katrana i zagađenja, na sasvim prirodan način.

Ovaj sirup, koji lako možete napraviti i sami, odlijepiće sve mikročestite od plućnog tkiva. Preporučljivo je da ga piju i nepušači, koji su, nažalost, često pasivni pušači. Možete ga davati i djeci, počevši od predškolskog uzrasta.

Kako nam predstoji i period grijanja, kada raste količina štetnih mikročestica u vazduhu, pogotovo u velikim gradovima, ovaj eliksir će svima dobro doći da očiste pluća.

Kombinacija prirodnih sastojaka sa dodatkom limuna neće uzrokovati loš zadah, a pomoći će i kod “pušačkog kašlja” koji se ne javlja zbog nikotina već zbog katrana – ljepljive supstance koja sužava obim bronhiola u plućima, pa otežava prirodno čišćenje pluća.

Postoje mnoge biljke koje pomažu čišćenje pluća, utiču na izbacivanje sekreta i ujedno olakšavaju disanje. Za dejcu su odlični domaći sirup od lovora i žalfije, banana i med za prestanak kašlja, biljke poput divizme, lista bokvice, korijena sladića, koji odlepljuju šlajm, djeluju antimikrobno i protivupano, oblažu sluzokožu i olakšavaju iskašljavanje.

U kineskoj medicini za jačanje pluća od davnina se koristi kodriceps gljiva. Ona pozitivno utiče na disajni kapacitet i zdravlje alveola.

Recept za sirup

Ako želite da napravite domaći sirup za čišćenje pluća trebaće vam nekoliko namirnica i 15 minuta vašeg vremena.

Za pušačka pluća puna toksina potreban je koktel koji snažno čisti pluća i djeluje antikancerogeno.  Pravi se od kurkume, đumbira, luka i limuna.

Đumbir čisti pluća, jača imunitet i ima snažno antikancegoreno dejstvo. Kurkuma sprečava nastanak i razvoj bolesti pluća i bronhija. Bijeli luk je prirodni antibiotik, sadrži alicin koji sprečava infekcije disajnih puteva, dok crni luk eliminiše suvišnu sluz u plućima i olakšava kašalj.

Potrebni sastojci:

30 grama korijena đumbira

50 grama bijelog luka

1 srednja glavica crnog luka

2 kafene kašičice kurkume u prahu

nekoliko kolutova limuna

350 ml vode

Priprema:

Đumbir oljuštite i isjeckajte. Bijeli luk razdvojte na čenove i oljuštite. Crni luk sitno isjeckajte. Ova tri sastojka stavite u šerpu i prelijte vodom. Kada voda proključa dodajte kurkumu i kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Sirup sklonite sa vatre da se malo prohladi, procijedite u staklenu teglu koju ste prethodno sterilisali i dodate kolutove limunova.

Sirup se pije deset dana po jednu supenu kašike ujutru. Već nakon trećeg dana osjetićete blagotvorno dejstvo ovog sirupa i počećete da iskašljavate šlajm. Ako želite, ovaj sirup možete zasladiti medom.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...