Porezna uprava prodaje imovinu: U ponudi poslovne zgrade, njive, BMW 7 i razne mašine

/

Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni ured Tuzla oglasila je prodaju zaplijenjene imovine radi namirenja dužnih poreznih obaveza.

Na prodaju su između ostalog: poslovne zgrade, BMW 7, Kia Sorento, Citroen Berlingo, njive, kompresora, pegle, rashladne vitrine za proizvode, drvene police, peći za pečenje, frižidera, rashladne vitrine, virkalice za tijesto, radnog stola, mašine za tijesto, mašine za tanjenje kože, mašine za šivenje, motokultivatora i još mnogo toga.

Prva javna aukcija će se održati 13. decembra 2023. godine sa početkom u 9:00 sati. Direktna prodaja će se održati istog dana sa početkom u 10:00 sati.

“Druga aukcija, ako Odbor nakon procjene rezultata prve aukcije to smatra ispravnim, vrši se pola sata nakon okončane prve aukcije na isti način i prema istim formalnim zahtjevima koji se primjenjuju na prvoj aukciji”, naveli su u oglasu.

Roba i imovina koja je ponuđena na direktnoj prodaji bez evidentirane najniže cijene je roba i imovina koja je više puta oglašavana na prodaju putem aukcije i direktne prodaje.

“Prodaja robe vrši se po principu viđeno-kupljeno, naknadne reklamacije se neće uvažavati”, naglasili su.

Imovina koja je na prodaju bila je u vlasništvu poreznih obveznika: “SIMENTALAC” U.G. Lukavac, “OND” zr. frizer,”ANGRO ZESEF” d.o.o. Srebrenik i  i “ČAUŠEVIĆ” o.r. pekara,‘’MAGISTRAL’’ o.r. pekara, “HD INVEST” d.o.o. Tuzla, “ENNAL-STIL” d.o.o. Gradačac, “EMHA-CONDOR” d.o.o. Gradačac i “FORTEX” d.o.o. Gračanica.

Razgledanje imovine koja je predmet prodaje izvršit će se u periodu od 5 do 7. decembra 2023. godine.

Izvor: Akta

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...