Dok drugi odlaze iz BiH, Dobojka pokrenula vlastiti biznis i uspjela!

/

Dok neki drugi građani Bosne i Hercegovine žele napustiti ovu zemlju i nastaviti život negdje drugo, ova mlada Dobojka je odlučila ostati.

Vedrana Stonjić  je početkom ove godine odlučila da pokrene vlastiti biznis. Svojom pričom želi ohrabriti sve žene, posebno one koje su kreativne, a boje se izazova.

„Uvijek sam željela dati svoj doprinos u društvu ali sam i razumjela da je to jako mnogo obaveza za koje ja nisam imala vremena. Radila sam u jednoj firmi i nisam imala dovoljno vremena da se posvetim nečemu kreativnom. Napustila sam posao i odlučila da svoje ideje unovčim i pretvorim u djelo. Vjerovala sam u sebe”, kazala je za ZOS radio ova ambiciozna djevojka.

Odrasla je na selu, te je od starije komšinice naučila sve tajne pripreme prirodnih preparata za njegu kože i kose.

“Kao dijete sam rasla na selu, okružena prirodom. Starija žena,  kojoj bih često pomagala oko poslova u stočarstvu i poljoprivredi, pravila je predivne sapune. Osim biljaka ubacila bi osušenu koru od limuna i narandže kao dekoraciju i dobila proizvode za njegu kože. Umjetnost. Godinama sam posmatrala njen rad i iz znatiželje sam počela sama praviti prirodne proizvode poput krema i sapuna“.

Učila je, istraživala, edukovala se, a nedavno je i pokrenula vlastiti brend, koji već sada koriste brojne žene iz dobojske regije.

“Željela sam da napravim brend koji će oduševiti ljude. Učila sam, izučavala, edukovala se godinama. Nije bilo lako, ali sam bila uporna i trebalo mi je mnogo vremena da svoje želje, proizvode pretvorim u stvarnost. Biljke su temelj piramide života, nezamjenjiv izvor hrane i imaju čudesnu moć. Zbog toga sam i dala naziv novog brenda  „Moć cvijeća“ , jer  cvijeće je ukras naše planete”.

Na pitanje s kojim se poteškoćama susrela kada je odlučila da bez ičije pomoć  pokrene biznis, Vedrana ističe da su poteškoće identične u svim poslovima, poput tromosti odnosno komplikacija sa administracijama, nemogućnost usaglašavanja dostava putem brze pošte.

“Uglavnom standardni problemi koje sam i očekivala. Ono što mi je sadisfakcija u svemu su zadovoljni kupci, kojih je svaki dan sve više. Moje proizvode poručuje i naša dijaspora, a u pregovorima sam sa kozmetičkim salonima kojima ću biti glavni dobavljač sa svojim proizvodima. Trenutno u ponudi imam serume i šampone za brzi rast kose, maske za bore, kreme za podočnjake i labelo. Moje proizvode možete poručiti i putem društvenih mreža, Facebook stranice „Moć cvijeća“ .Svakako imam u pripremi još mnogo toga, raznih iznenađenja i neizostavnih sapuna.”

Za kraj nam je Vedrana kazala kako je prvi korak najteži ali ste već tada na pola puta. Ne osvrćite se na komentare ljudi oko vas i volite sebe u ogledalu. Samo tako će te uspjeti!

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Amerikanci nazvali Zdravka Čolića srbijanskim Tomom Jonesom: “Jedan od najskupljih na Balkanu”

Popularna američka stranica celebritynetworth.com opisala je Zdravka Čolića kao...

Ibro Škiljo, pjevač: ZVIJEZDA ‘POD STARE DANE’

Ah, Ibro Škiljo, virtuoz na harmonici i vokalna sila...

Posljednji dan Energetskog samita 2024 – Tržišna ekonomija i razvoj mrežnih kapaciteta

Posljednji dan Energetskog samita 2024 fokusiran je na teme...

Dresscode: matura sa stilom – sniženje do 30% na nesniženu kolekciju

Napravite izbor koji ostavlja dojam uz Dresscode ponudu Dresscode, vodeći...