Potpisani ugovori za realizaciju infrastrukturnih projekata u povratničkim mjesnim zajednicama ZDK-a

/

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona Antonio Šimunović potpisao je u sjedištu Vlade ugovore o realizaciji infrastrukturnih projekata u povratničkim mjesnim zajednicama u ovom kantonu.

Za realizaciju infrastrukturnih projekata na području općine Maglaj ukupno su odobrena sredstva u iznosu od 68.546,00 KM po osnovu dva zaključena ugovora za izgradnju i sanaciju društvnih domova u mjesnim zajednicama Kopice i Novi Šeher te za područje grada Zavidovići, odnosno mjesnu zajednicu Stipovići, sredstva u iznosu od 20.000,00 KM na ime završetka druge faze modernizacije ulične rasvjete u toj povratničkoj mjesnoj zajednici.

Ministar Šimunović je prilikom potpisivanja ugovora iskazao svoju namjeru da nastavi sa realizacijom ovakvih programskih zadataka ministarstva i u narednoj budžetskoj godini, istaknuvši da je opredjeljenje ministarstva kojim rukovodi i Vlade Zeničko-dobojskog kantona da ovakvim infrastrukturnim projektima osiguraju uvjete za dostojanstven život povratnika i ostanak na svojim ognjištima.

 

Press služba ZDK

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...