U 289 kontrola na području Federacije BiH otkriveno 35 radnika na crno

/

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine izvršili su 289 inspekcijskih nadzora na širem području Federacije BiH, te tom prilikom otkrili 35 neprijavljenih radnika i niz drugih nepravilnosti.

Nadzorom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, građevine, pekarstva i druge uslužne djelatnosti.

U izvršenim kontrolama otkriveno je 35 neprijavljenih radnika, 73 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, četiri obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i pet objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 19 objekta i u 113 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 303.650, 00 KM.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

U BiH pljuskovi i grmljavina: Evo šta nas očekuje za vikend

U BiH se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i...

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...