U 289 kontrola na području Federacije BiH otkriveno 35 radnika na crno

/

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine izvršili su 289 inspekcijskih nadzora na širem području Federacije BiH, te tom prilikom otkrili 35 neprijavljenih radnika i niz drugih nepravilnosti.

Nadzorom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, građevine, pekarstva i druge uslužne djelatnosti.

U izvršenim kontrolama otkriveno je 35 neprijavljenih radnika, 73 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, četiri obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i pet objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 19 objekta i u 113 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 303.650, 00 KM.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Da li je vakcinacija djece izbor roditelja ili zakonska obaveza?

Dok roditelji sve manje vakcinišu svoju djecu, zdravstveni radnici...

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Fizički obim izvoza električne energije iz Bosne i Hercegovine...

U martu najviše porasle cijene alkoholnih pića i duhana

Potrošačke cijene u FBiH u martu porasle su u...

Isplaćena premija za mlijeko od 3 miliona KM

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je...